Gluteenittomat, maidottomat ja kananmunattomat suklaaletut

Kun tekee mieli herkutella, nämä gluteenittomat ja vegaaniset suklaaletut auttavat takuulla.

Ainekset

  • 1 3/4 dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 1 3/4 dl gluteenittomia yleisjauhoja
  • ½ dl mantelijauhoa
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 banaani
  • 1 ½ rkl kasviöljyä
  • 1 ½ rkl vaahterasiirappia
  • 3 dl gluteenitonta kasvijuomaa, esim. soija tai manteli
  • ½ dl vegaanisia suklaahippuja tai suklaata paloiteltuna pieniksi hipuiksi

Valmistus

  1. Sekoita suuressa kulhossa jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hyvin ja aseta kulho sivuun odottamaan.
  2. Murskaa banaani haarukalla erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon kasviöljy ja siirappi. Sekoita hyvin. Lisää jukkoon vielä kasvijuoma ja sekoita.
  3. Sekoita yhteen kuivat ainekset ja banaaniseos. Sekoita ainekset varovasti yhteen. Lisää sitten suklaa ja sekoita varovasti.
  4. Lämmitä paistinpannu hellalla keskilämmölle ja paista letut kasviöljyssä.
  5. Tarjoile esimerkiksi nutellan, vaahterasiirapin ja banaaniviipaleiden kanssa!

Resepti: Minimalist baker

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.