Herkullinen gluteeniton raparperi-mansikkapaistos
Ihana gluteeniton kesäherkku! Tarjoile raparperi-mansikkapaistos vaikkapa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Ainekset
- 550g raparperia
- 85g kidesokeria
- 250g mansikoita
Kuorrute:
- 85 g gluteenitonta yleisjauhoa
- 50 g kidesokeria
- 25 g jauhettua mantelia
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 2 dl pinjansiemeniä
- vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä
Valmistus
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele raparperi ja leikkaa varret noin sormen paksuisiksi paloiksi.
- Asettele palat pellin päälle ja ripottele päälle sokeri. Sekoita sokeri raparperiin.
- Peitä raparperi foliolla ja paista 15 minuutin ajan.
- Poista folio ja sekoittele peltiä. Lisää joukkoon puolitetut mansikat ja paista vielä viiden minuutin ajan.
- Valmista kuorrute: sekoita jauhot, sokeri ja mantelit. Sekoita joukkoon voi ja sekoittele niin, että ainekset sekottuvat. Lisää mukaan vielä appelsiinin kuori.
- Lusikoi kuorrute raparperipalojen päälle ja ripottele päälle vielä pinjansiemenet. Paista 25 minuutin ajan kunnes päällyste on kullanruskea. Anna jäähtyä hiukan ennen tarjoilua.
Resepti: BBC Good food