Herkullinen härkäpapu-omenakaurapaistos

Yksinkertainen, herkullinen ja tietysti gluteeniton härkäpapu-omenakaurapaistos syntyy käden käänteessä. Voit valmistaa paistoksen maidottomana ja vegaanisena, kun käytät muruseoksessa maidotonta margariinia.

Ainekset

  • 5 omenaa
  • 2 tl kanelia

Muruseos

  • 100 g voita tai margariinia (laktoositon)
  • 2 dl härkäpapurouheseosta
  • 3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistus

  1. Kuori ja lohko omenat. Levitä omenat annosvuokiin tai yhteen suurempaan piirakkavuokaan ja ripottele päälle kaneli. Sekoita hieman, jotta kaneli leviää tasaisesti.
  2. Sulata kattilassa rasva. Nosta syrjään ja sekoita joukkoon muruseoksen loput aineet. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä muruseos omenoiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki: Härkäpapu-omenapaistos saa herkullisen lisän muruseoksen joukkoon rouhitusta tummasta suklaasta. Kokeile myös jälkiruokaa vaihtamalla omenat kesän marjoihin.

Resepti ja kuva: Verso Food Oy