Herkuttele helposti! Viisi gluteenitonta välipalavinkkiä

Vaihtelu virkistää! Kokosimme herkullisia välipalavinkkejä sinulle, joka haluat kokeilla välillä jotain uutta. Parasta kaikissa näissä vinkeissä on se, että niitä voi muokkailla ja kehitellä loputtomasti.

1. Smoothiet

Smoothieiden teossa vain taivas on rajana. Smoothieisiin voi kokeilla erilaisia hedelmiä, marjoja ja vihanneksia. Pohjana voit käyttää esimerkiksi mehua, maitoa tai gluteenittomia kasvimaitoja. Täyttävyyttä smoothieisiin saa lisäämällä niihin esimerkiksi rahkaa, jogurttia tai proteiinijauhetta.

2. Jogurtit, rahkat ja proteiinivanukkaat

Jogurtit, rahkat ja proteiinivanukkaat ovat helppoja ja nopeita välipaloja. Mikäli välttelet lisättyä sokeria, kokeile maustamatonta rahkaa tai jogurttia ja lisää siihen itse makeutta esimerkiksi marjoilla. Voit vapaasti tuunata valmiiksi maustettujakin rahkoja ja jogurtteja, kokeile marjojen lisäksi esimerkiksi kookoshiutaleita, pähkinöitä tai hedelmäpaloja.

Erilaisista maustetuista rahkoista ja vanukkaista voi löytyä myös sokeroimattomia versioita.

3. Itsetehdyt gluteenittomat porkkana- tai pinaattiletut

Kokeile tehdä välipalaksi itse porkkana- tai pinaattilettuja. Vaihtele myös rohkeasti lisukkeit – kokeile esimerkiksi hilloja tai suolaisia lisukkeita. Tutustu myös meidän porkkanalettureseptiimme!

4. Gluteeniton tuorepuuro

Tuorepuuroa ei kypsennetä, vaan puuron annetaan tekeytyä jääkaapissa esimerkiksi yön yli. Myös tuorepuuroa voi muokata oman maun mukaan sopivaksi. Kokeile tehdä tuorepuuroa esimerkiksi gluteenittomista kaurahiutaleista.

5. Suolaiset leivonnaiset

Leivo etukäteen jääkaappiin esimerkiksi gluteenitonta suolaista piirakkaa tai muffinsseja. Täytteitä vaihtelemalla pikkusuolaisiin ei kyllästy. Aloita vaikka kokeilemalla herkullista juustomuffinssireseptiä.

Mikä on oma suosikkivälipalasi? Kerro kommenteissa ja vinkkaa hyvät reseptit muidenkin käyttöön!