Hirssipuuro

Perinteinen hirssipuuro on terveellinen ja ravitseva aamupala, jolla päivä lähtee energisesti käyntiin.

Ainekset

  • 1,5 dl hirssisuurimoita
  • 4 dl vettä
  • 8 dl maitoa (tarvittaessa laktoosittomana)
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voita tai margariinia (tarvittaessa laktoosittomana)
  • (Halutessasi hilloa, marjoja, pähkinöitä tai siemeniä puuron päälle)

Valmistus

  1. Huuhdo hirssisuurimot ennen keittämistä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä suurimoita kunnes vesi on imeytynyt.
  2. Käännä liesi miedommalle lämmölle, lisää maito ja kypsennä loppuun.
  3. Mausta suolalla sekä voilla tai margariinilla. Voit lisätä mausteeksi myös hilloa, marjoja, pähkinöitä tai siemeniä oman makusi mukaan