Kerrankin valinnanvaraa! Gluteenittomat kahvilat Helsingissä

Helsingistä löytyy keliaakikoiden ja muita gluteenia välttelevien iloksi useita gluteenittomia kahviloita. Jos mielessäsi on gluteeniton pulla, piirakka, kakku tai pieni suolainen herkku – käännä katseesi kohti näitä kahviloita.

Helsingin gluteenittomat kahvilat

Kokosimme kaikki Helsingin gluteenittomat kahvilat yhdelle listalle. Tutustu listaan, poimi omat suosikkisi tai kahvittele vaikka jokaisessa vuoron perään. Erityisen mukavaa on, että täysin gluteeniton kahvila ei ole vain keskusta-asukkaiden etuoikeus, vaan valikoimaa on runsaasti ja herkuttelupaikkoja löytyy eri puolilta kaupunkia.

Hug Café

Hug Café on täysin gluteeniton kahvila Helsingin Alppilassa. Hug Caféssa tarjotaan sesonkikauden mukaisesti valmistettuja designkakkuja ja muita makeita leivonnaisia. Kahvilassa on tarjolla All Day Breakfast, jolloin aamiaisherkkuja voi maistella pitkin päivää. Kahvilassa on myös kausittain vaihtuva viinivalikoima. Kun haluat, että gluteeniton kakku maistuu herkulliselta ja näyttää upealta, voi Hug Café olla sinulle sopiva kahvila, sillä HUG Cafén leivonnaisten takana on Kakkumuija Mona Tähtinen, joka on tunnettu Say It With a Cake! -designkakuistaan.

Hug Cafén yhteydessä järjestetään myös esimerkiksi gluteenittomaan leivontaan keskittyviä workshopeja.

Osoite:
Porvoonkatu 14
00510 Helsinki

Lue lisää: Hug Café

Keliapuoti

Hakaniemen torilla lasihallissa sijaitseva Keliapuoti on gluteenittomaan ruokaan keskittynyt myymälä ja kahvila. Tarjolla on esimerkiksi erilaisia herkullisia tuoreleipomotuotteita, kuten leipiä, kakkuja, pullia ja leivoksia. Lisäksi Keliapuodista voi ostaa esimerkiksi gluteenittomia jauhoja, myslejä sekä pastoja.

Jos siis haaveilet esimerkiksi hyvästä gluteenittomasta korvapuustista tai riisipiirakasta, kannattaa suunnata Hakaniemeen Keliapuotiin.

Osoite:
Hakaniemen Lasihalli
Hakaniementori
00530 Helsinki

Lue lisää: Keliapuoti

Glutique

Glutique on täysin gluteeniton kahvila-myymälä, joka sijaitsee Helsingin keskustassa, lähellä kauppakeskus Kamppia. Glutiquessa on tarjolla sekä suolaisia että makeita gluteenittomia herkkuja, kuten esimerkiksi täytettyjä patonkeja, kakkuja, panniineja, leivonnaisia ja pullia. Valikoimasta löytyy myös maidottomia tuotteita. Tuotteet vaihtuvat säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta torstaisin on Glutiquessa tarjolla aina gluteenitonta pannukakkua ja perjantaisin gluteenitonta pizzaa.

Glutiquella on anniskeluoikeudet, joten valikoimassa on myös sesongeittain vaihtuvia viinejä. Lisäksi kahvilasta voi ostaa mukaan esimerkiksi gluteenitonta olutta, keksejä, jauhoja ja myslejä.

Osoite:
Eerikinkatu 12
00100 Helsinki

Lue lisää: Glutique

Raw’n More

Raw’n More -kahvilassa Helsingin Lauttasaaressa on tarjolla suolaisia ja makeita raakaherkkuja. Raw’n Moren tarjottavia ei ole kypsennetty yli 42 asteen eikä niiden valmistuksessa ole käytetty valkoista sokeria. Tämä kahvila sopii myös monelle muullekin erikoisruokavaliota noudattavalle, sillä kaikki kahvilan herkut ovat gluteenittomia, maidottomia sekä vegaanisia.

Kahvilasta voi tilata omiin juhliin catering-palveluita ja siellä järjestetään myös raakaruokaan keskittyneitä workshoppeja.

Osoite:
Lauttasaarentie 4
00200 Helsinki

Lue lisää: Raw’n More

Kakkutupa

Kakkutupa on gluteenittomiin leivonnaisiin keskittynyt leipomo-konditoria, jonka yhteydestä löytyy myös kahvila. Kakkutuvassa valmistetaan pääsääntöisesti luontaisesti gluteenittomista jauhoista valmistettuja kakkuja, leivoksia, pikkusuolaisia ja leipiä. Kakkutupa sai Keliakialiitolta vuonna 2017 Vuoden gluteeniton yritys -tunnustuksen. Tämä viihtyisä gluteenittomiin tuotteisiin erikoistunut kahvila lötyyy Helsingin Konalasta.

Osoite:
Riihipellonkuja 3
00390 Helsinki

Lue lisää: Kakkutupa

Puuttuuko listalta jokin Helsingin gluteeniton kahvila? Kerro se meille kommenteissa tai sähköpostitse osoitteeseen info @ gluteenittomatreseptit.fi, niin täydennämme listaa mielellämme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.