Kirja-arvio: Hyvää! Gluteeniton keittiö

Gluteenittomat reseptit -sivuston kirja-arvioissa tutustutaan gluteenitonta ruoanlaittoa käsitteleviin keittokirjoihin ja leivontaoppaisiin.

Asiantuntevat perusreseptit helposti ja käytännönläheisesti tarjoiltuina

Kotitalousopettaja Kaarina Virtasen kotimainen keittokirja Hyvää! Gluteeniton keittiö on kattava perusopas, joka sisältää runsaan valikoiman keliaakikolle ja gluteeniherkälle sopivia reseptejä. Mukana on kaikkiaan yli kaksisataa reseptiä, jotka sisältävät sekä arkisia perusruokia että erikoisempia vaihtoehtoja kotikokin iloksi. Teoksen lopussa on myös lyhyt gluteenittoman ruokavalion perusteita käsittelevä tieto-osuus.

Kirja sopii hyvin ensimmäiseksi oppaaksi gluteenitonta ruokavaliota vasta opettelevalle ja se tarjoaa monipuolisia ideoita koko perheen ruoanlaittoon. Tämän asiantuntevan keittokirjan vahvuus on sen käytännöllisyys: mukaan valitut reseptit eivät pyri erikoisuudentavoitteluun eivätkä sorru trendikikkailuun. Niiden selkeä rooli on tehdä gluteenitonta ruokavaliota noudattavan päivittäisestä ruoanlaitosta helppoa ja tarjota vinkkejä hyvän perusruoan valmistukseen. Painotus on kevyessä ja terveellisessä ruoassa, kuten salaateissa, keitoissa, padoissa, kastikkeissa ja suolaisissa leivonnaisissa, mutta joukossa on myös juhlapöytään sopivia makeita herkkuja. Ohjeet ovat selkeän yksityiskohtaisia. Mukaan on poimittu on myös täydentäviä vinkkejä reseptien versiointiin ja esimerkiksi hyödyllisiä yleisohjeita gluteenitonta leivontaa kenties vasta harjoittelevalle.

Kotimaisuutensa ansiosta kirjan reseptien raaka-aineet ovat suomalaisista kaupoista vaivatta saatavilla ja reseptien maustevalinnat sopivat mutkitta suomalaiseen makumaailmaan. Tätä keittokirjaa on helppo suositella jokaisen gluteenittoman keittiön peruskirjastoon.

Otavan vuonna 2015 julkaisema kirja on uudistettu laitos Virtasen aiemmin ilmestyneestä keittokirjasta Leivonnaisia ja kevyttä kotiruokaa keliaakikoille.

Kaarina Virtanen
Hyvää! Gluteeniton keittiö
Otava 2015
ISBN: 9789511289432

Riikka Krenn

One thought on “Kirja-arvio: Hyvää! Gluteeniton keittiö

  • 31.8.2018 klo 14:57
    Permalink

    Lähetän kommentin Kaarina Virtasen kirjaan Hyvää Gluteeniton keittiö 2015 painokseen, jonka kustantaja on Otava.
    Kirjan sivulla 63 on Omenaleipä ohje. Ei sillä ohjeella kyllä leipää synny. Nestemäärä on vähäinen. Yritin tehdä sitä ja lisäsin jauhojen jälkeen vielä desilitran vettä. Ei onnistunut!!!!! Tästä kirjasta olen nyt kuukauden sisällä tehnyt muutamilla ohjeilla ja ne on ollut mallikkaita. Kiitos Virtaselle kirjasta. Ei ole kaikkia reseptejä testattu.
    Terveisin “uusi keliakki” Eija.

Kommentit on suljettu.