Kirja-arvio: Syö hyvin, voi hyvin – Gluteenitonta ruokaa

Gluteenittomat reseptit -sivuston kirja-arvioissa tutustutaan gluteenitonta ruoanlaittoa käsitteleviin keittokirjoihin ja leivontaoppaisiin.

Kattavasti monipuolisia ja herkullisia reseptejä päivän jokaiselle aterialle

Syö hyvin, voi hyvin – Gluteenitonta ruokaa on Hanna Mäen suomentama gluteenittoman keittiön keittokirja, joka sisältää 50 reseptiä, jotka on jaettu kätevästi päivän ateriarytmiä mukaillen. Alunperin Fiona Hunterin kirjoittamassa johdannossa paneudutaan gluteenittoman ruokavalion perusajatuksiin helposti ymmärrettävällä tavalla. Ulkoasultaan kirja on houkutteleva ja reseptien yhteydessä on käteviä tietoiskuja raaka-aineista ja lisävinkkejä resepteihin.

Kirja sisältää kaikenlaisia reseptejä ja monet niistä ovat saaneet vaikutteita eri puolilta maailmaa. Siksi Gluteenitonta ruokaa -keittokirja onkin oiva apuväline sellaiselle, joka kaipaa inspiraatiota omaan kotikeittiöönsä. Vaikka kirjassa onkin paljon vaikutteita kansainvälisestä keittiöstä, käytetyt ainekset eivät ole kummallisia, vaan suurin osa aineksista löytynee tavallisesta ruokakaupasta. Kirjassa on myös monipuolisesti hyödynnetty erilaisia proteiinilähteitä ja joukosta löytyy kasvis-, kana- ja liharuokia. Jokaisen reseptin yhteydessä on myös kätevästi mainittu reseptin ravintotiedot. Ohjeet ovat pääosin suhteellisen helppoja ja valmistuvat alle tunnissa, mutta mukana on myös aikaa vievämpiä ohjeita.

Kirjan ulkoasu on on miellyttävä. Yksi resepti vie aukeaman verran tilaa, jossa toisella puolella on resepti järkevästi eriteltynä ja toisella puolella annoskuva. Kuvat annoksista ovat todenmukaisesti esitettyjä, eivätkä anna annoksista turhan täydellistä ja siloteltua kuvaa. Kirja on helppolukuinen ja siitä on helppo löytää tarvitsemansa, sillä kirjassa on kätevät sisällysluettelot aina ennen kunkin ateriatyypin reseptejä.

Tämä keittokirja sopii hyvin monenlaisille ruoan ystäville. Kirjasta saa hyvää perustietoa gluteenittomasta ruokavaliosta, joten se sopii hyvin gluteenitonta ruokavaliota aloittelevalle. Konkarikin saa tästä kirjasta varmasti uusia ideoita, koska kirja tarjoaa lukijalleen kattavan valikoiman herkullisia ohjeita arkeen ja elämän herkkuhetkiin.

Syö hyvin, voi hyvin – Gluteenitonta ruokaa
Gummerrus 2017
ISBN: 978-951-24-0601-2

Ira Matilainen

Kuva: Gummerus Kustannus

One thought on “Kirja-arvio: Syö hyvin, voi hyvin – Gluteenitonta ruokaa

Kommentit on suljettu.