Leivo leipää kotona! Näin syntyy gluteeniton vaalea leipä

Kotona leivottua gluteenitonta leipää? Kyllä kiitos! Tällä yllättävän helpolla reseptillä leivot itse maukkaan gluteenittoman leivän.

Ainekset

  • 1 3/4 dl lämmintä vettä, noin 43 asteista.
  • 1 paketti kuivahiivaa
  • 3 ½ dl hirssijauhoja
  • 2,5 dl tapiokatärkkelystä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl ksantaania
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa, voit halutessasi käyttää myös pelkät valkuaiset
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl omenaviinietikkaa

Valmistus

  1. Sekoita yhteen vesi ja hiiva. Anna seoksen kehittyä noin viiden minuutin ajan.
  2. Sekoita yleiskoneessa hirssijauhot, tapiokatärkkelys, sokeri, ksantaani, suola ja leivinjauhe. Lisää joukkoon vesi-hiivaseos, munat, öljy ja omenaviinietikka. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
  3. Voitele leipävuoka. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Peitä vuoka kelmulla tai keittiöpyyhkeellä ja anna taikinan nousta noin tunnin.
  4. Kun taikina on tuplannut kokonsa, lämmitä uuni noin 175 asteeseen. Poista kelmu tai keittiöpyyhe, ja laita leipä uuniin.
  5. Paista noin 45 minuutin ajan, kunnes leivän lämpötila on noin 100 astetta. Jos leipä ruskistuu liikaa ennen kypsymistä, aseta leivän päälle pala foliota.
  6. Poista leipä uunista ja anna jäähtyä parin minuutin ajan, ennen kuin siirrät sen jäähtymään muualle.
  7. Parhaiten leipä säilyy, kun pakastat valmiita viipaleita ja sulatat tarvittaessa.

Resepti: Gluten free baking