Mainio mangosalaatti Thaimaasta
Päädytkö usein tekemään saman tutun salaatin? Myös salaatti voi olla taivaallisen hyvää ja täyttävää – kokeile vaikka tätä thaimaalaista mangosalaattia! Ruokaisuutta salaatissa lisäävät gluteenittomat nuudelit.
Ainekset
Friteeratut maapähkinät
- 3 rkl maapähkinöitä kuorittuna
- 1 dl maapähkinäöljyä
Kastike
- Pieni pala inkivääriä
- 3 limen mehu
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pnt korianteria
- 1 dl kalakastiketta
- 1 rkl tamarinditahnaa
- 1 dl seesamiöljyä (mietoa)
Salaattiin
- 1 rasia Parsakaali Silmusalaattia
- 1 kurkku
- puolikas thai-mango
- 200 g gluteenittomia nuudeleita
- 3 punaista chiliä
- 50 g bambun sydäntä
- 3 rkl paahdettua sipulia
- kourallinen korianteria
Valmistus
Kastike
- Lämmitä öljy pannulla ja friteeraa pähkinät kauniin ruskeiksi. Valuta ylimääräinen rasva talouspaperilla.
- Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet. Purista limeistä mehut.
- Laita pähkinät, inkivääri ja valkosipuli tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Siivilöi halutessasi.
Salaatti
- Kuori kurkku ja mango ja leikkaa ne pitkiksi suikaleiksi. Kypsennä nuudelit ja jäähdytä.
- Poista chileistä siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Leikkaa bambu suikaleiksi.
- Sekoita hyvin isossa kulhossa Silmusalaatti, suikaloidut vihannekset, nuudelit ja kastike.
- Viimeistele salaatti paahdetulla sipullla ja korianterilla.
Resepti ja kuva: Silmusalaatti