Paistettu tyrnijuustokakku

Maukas gluteeniton juustokakku syntyy ihanan kätevästi – aurinkoinen tyrni tuo reseptiin ihanaa raikkautta!

Ainekset

Pohja:

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna

Täyte:

  • 2 rasiaa (yht. 400 g) maustamatonta tai sitruunan/appelsiinin makuista tuorejuustoa
  • 1 prk (200 g) rahkaa
  • 2 prk (120 g) g smetanaa
  • 1 dl laimentamatonta tyrnimehua
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 keltuaista

Marjakastike:

  • 2-3 dl pakastemansikoita tai -vadelmia
  • 0,5 dl tyrnimehua
  • ½-1 dl sokeria
  • (2 rkl lakka- tai tyrnilikööriä)

Valmistus

  1. Valmista pohja: sulata voi ja anna jäähtyä. Lisää voisulaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kananmuna. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Taputtele taikina leivinpaperoituun ja voideltuun (halkaisija noin 23 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Mittaa täytteen ainekset isoon kulhoon, ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi ja kuohkeaksi seokseksi. Kaada täyte pohjataikinan päälle. Paista kakkua 150 asteisessa uunissa noin 90 min. Kakun pinta saa jäädä kauniin vaaleaksi.
  3. Avaa uunin luukku rakoselleen, ja anna kakun tekeentyä jäähtyvässä uunissa vielä tunnin verran. Anna kakun levätä jääkaapissa paistamisen jälkeen vuoassaan vähintään muutama tunti ennen tarjoilua.
  4. Kastike: soseuta sulaneet marjat sileäksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää tyrnimehu ja sokeri maistaen välillä, sekoita tasaiseksi. Aateloi halutessasi tilkalla likööriä.

Resepti: Heidi Siivonen, MTK
Kuva: Henri Uotila, MTK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.