Mehevät silakkapihvit uunissa
Kotimaisia silakoita ei sovi unohtaa! Herkulliset silakkapihvit syntyvät helposti uunissa ilman käryä.
Ainekset
4 annosta
- 600 g silakkafileitä
- 1 tl suolaa
- vähän musta- tai valkopippuria myllystä
- noin 150 g maustettua tuorejuustoa tai vastaavaa
- tuoretta tai kuivattua yrttiä (esim. tilliä, persiljaa, basilikaa)
Valmistus
- Peitä uunipelti leivinpaperilla. Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla ja lado puolet niistä leivinpaperille.
- Nosta fileille nokare tuorejuustoa ja ripottele päälle valitsemasi tuorejuuston makuun sopivaa yrttiä.
- Nosta sopivankokoiset fileet pariksi päälle ja paina kevyesti, niin juusto leviää.
- Kypsennä 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Tarjoa peruna-palsternakkamuusin tai kasvisten kera:
- Viipaloi 2 porkkanaa ja 1 palsternakka. Huuhdo auki viilletty ½-1 purjo ja suikaloi se.
- Nosta kasvikset kasariin ja lisää vähän kiehuvaa vettä ja 1 rkl öljyä ja keitä kypsäksi.
- Lisää joukkoon kypsymisen loppuvaiheessa sokeri- tai pakasteherneitä. Kaada vesi pois ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Vinkki: Silakkapihvit maistuvat kylminäkin, joten niitä kannattaa tehdä aina iso annos kerrallaan.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry