Mehevät silakkapihvit uunissa

Kotimaisia silakoita ei sovi unohtaa! Herkulliset silakkapihvit syntyvät helposti uunissa ilman käryä.

Ainekset

4 annosta

  • 600 g silakkafileitä
  • 1 tl suolaa
  • vähän musta- tai valkopippuria myllystä
  • noin 150 g maustettua tuorejuustoa tai vastaavaa
  • tuoretta tai kuivattua yrttiä (esim. tilliä, persiljaa, basilikaa)

Valmistus

  1. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla ja lado puolet niistä leivinpaperille.
  2. Nosta fileille nokare tuorejuustoa ja ripottele päälle valitsemasi tuorejuuston makuun sopivaa yrttiä.
  3. Nosta sopivankokoiset fileet pariksi päälle ja paina kevyesti, niin juusto leviää.
  4. Kypsennä 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Tarjoa peruna-palsternakkamuusin tai kasvisten kera:

  1. Viipaloi 2 porkkanaa ja 1 palsternakka. Huuhdo auki viilletty ½-1 purjo ja suikaloi se.
  2. Nosta kasvikset kasariin ja lisää vähän kiehuvaa vettä ja 1 rkl öljyä ja keitä kypsäksi.
  3. Lisää joukkoon kypsymisen loppuvaiheessa sokeri- tai pakasteherneitä. Kaada vesi pois ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Vinkki: Silakkapihvit maistuvat kylminäkin, joten niitä kannattaa tehdä aina iso annos kerrallaan.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry