Paahdetut mantelit

Paahdetut mantelit ovat sopivaa naposteltavaa juhlaan ja arkeen. Tässä gluteeniton resepti, jolla syntyy myös mainio lahja herkkusuulle.

Ainekset

  • 200 g kuorimattomia manteleita
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 dl tummaa muscovadosokeria
  • 1 rkl (15 ml) vettä
  • sormisuolaa

Valmistus

  1. Pane mantelit, sokerit ja vesi kattilaan. Kuumenna täydellä teholla ja sekoita huolellisesti. Kun seos alkaa kuplia alenna lämpö ja lisää ripaus sormisuolaa. Sekoita huolellisesti kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Säätele lämpöä niin että sokeri ei pala pohjaan.
  2. Kaada mantelit leivinpaperille. Ripottele pinnalle vielä sormisuolaa. Anna jäähtyä ja murra mantelit irti toisistaan.

Resepti: Dansukker