Pasta bolognese – klassikoiden klassikko gluteenittomana

Pasta bolognese ei jätä ketään kylmäksi. Tässä resepti klassikoiden klassikkooon gluteenittomana. Aidolla italialaisella Massimo Zero -pastalla tietenkin.

Yhteistyössä: Massimo Zero

Paras bolognese syntyy ajan kanssa

Pasta bolognesen alkuperäinen resepti on kotoisin nimensä mukaisesti Italian Bolognasta. Tästä klassikkokastikkeesta löytyy lukuisia versiointeja, joista jokainen on tietenkin tekijänsä mielestä se ainoa oikea. Laadukkaat raaka-aineet ja aito italialainen pasta ovat onnistumisen avaimet. Erinomainen gluteeniton versio pasta bolognesesta syntyy Suomestakin nyt saatavilla olevaa Massimo Zero -pastaa käyttäen.

Kaikkia parhaita bologneseja yhdistää laadukkaiden raaka-aineiden lisäksi yksi yhteinen tekijä, nimittäin aika. Bolognesekastike on periaatteessa syöntivalmista heti, kun kaikki sen ainekset ovat kypsyneet ja pehmenneet, mutta maku on parhaimmillaan vasta, kun annat sen hautua rauhassa ainakin kaksi tuntia.

Seuraavaa reseptiä soveltamalla voit tehdä helposti myös kasvisversion korvaamalla jauhelihan ja pekonin vastaavalla määrällä esimerkiksi soijarouhetta. Meidän vinkkimme: tee kerralla tupla- tai tripla-annos, sillä bolognesen maku vain paranee päivän tai parin kuluessa ja tätä syöt taatusti mielelläsi pariinkin kertaan.

Massimo Zero gluteeniton pasta bolognese

Ainekset

3–4 annosta

  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 varsisellerin varsi
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 120 g pekonia tai pancettaa
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 40 g (noin 3 rkl) tomaattipyreetä
  • 1 lihaliemikuutio tai fondiannos
  • 250 g tomaattimurskaa
  • 1,5 dl punaviiniä
  • 4 dl vettä
  • noin 20 g + 20 g voita kasvisten ja pekonin sekä jauhelihan paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  1. Pilko sipuli, porkkana, selleri ja valkosipuli. Kuutioi pekoni. Mitä pienemmäksi paloittelet, sen pehmeämpi kastike.
  2. Sulata voi kattilassa
  3. Lisää kasvikset kattilaan, kun voi on sulanut. Paista noin viiden minuutin ajan, kunnes sipuli on pehmeää. Siirrä kattila hetkeksi liedeltä sivuun odottamaan jauhelihaa.
  4. Paista jauheliha pannulla voissa. Käytä korkeaa lämpötilaa ja ruskista liha kunnolla. Lisää tomaattipyree lopuksi lihan kanssa muutamaksi minuutiksi pannulle, niin että myös se paistuu hetken.
  5. Lisää jauheliha kattilaan kasvisten ja pekonin kanssa.
  6. Lisää kattilaan lihaliemi, tomaattimurska, punaviini ja vesi.
  7. Kiehauta kastike, ja anna sen jälkeen bolognesen porista liedellä matalalla lämmöllä noin kaksi tuntia.
  8. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.
  9. Keitä 400 g valitsemaasi gluteenitonta Massimo Zero -pastaa. Bolognesekastikkeen kanssa sopii mainiosti esimerkiksi rigatoni, fusilli tai penne rigate.
  10. Tarjoile pasta bolognese höyryävän kuumana parmesaanilastujen kanssa ja nauti! Tuore basilika kruunaa maun.

Massimo Zero gluteeniton

Massimo Zero

Aitoa premium-pastaa suoraan Italiasta. Massimo Zeron pastoissa on otettu huomioon gluteenittoman pastan tärkeimmät ominaisuudet. Korkealaatuiset pastat säilyttävät keitettäessä napakan suutuntuman sekä muotonsa eivätkä ne hajoa keitinveteen.

Raaka-aineena pastoissa on käytetty vain korkealaatuisia italialaisia maissi- riisijauhoja sekä vettä. Massimo Zeron laajasta valikoimasta löydät suosikkipastasi unelmiesi pastaruokiin.

Maahantuoja: Evoke Oy

>> Tutustu laadukkaisiin Massimo Zero -tuotteisiin