Pehmeät gluteenittomat kaurakeksit
Lempeästä kaurasta valmistetut gluteenittomat kaurakeksit ovat pehmeä ja herkullinen lisä kahvipöytään.
Ainekset
- 2 1/4 dl pehmentynyttä voita
- 2 1/4 dl sokeria
- 2 1/4 dl muscovadosokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl vanilja-aromia
- 4 3/4 dl gluteenitonta yleisjauhoa
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 1 ½ tl jauhettua kanelia
- 7 dl kaurahiutaleita
Valmistus
- Sekoita keskikokoisessa kulhossa voi ja sokerit. Sekoita kananmunat joukkoon yksi kerrallaan. Lisää vanilja. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, ruokasooda, suola ja kaneli. Sekoita jauhoseos voi-sokeriseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kaurahiutaleet.
- Peitä taikinakulho ja laita se jääkaappiin jäähtymään ainakin tunniksi.
- Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Erottele taikinasta sopivan kokoisia pieniä palloja ja asettele ne uunipellille niin, että pallojen välissä on noin 5 cm. Painele pallot lättänöiksi kekseiksi esimerkiksi haarukalla.
- Paista 8 – 10 minuutin ajan. Kun kaurakeksit ovat valmiita, anna niiden jäähtyä ainakin viiden minuutin ajan uunipellillä.
Resepti: All Recipes