Tornion Panimon gluteeniton Lapland Pilsner

Tornion Panimo laajentaa gluteenitonta valikoimaansa Lapland Pilsner -oluella.

Tornion Panimo vastaa gluteenittomien oluiden suureen kysyntään

Tornion Panimon joulukuussa julkaisema gluteeniton Lapland Red Ale sai niin hyvän vastaanoton, että panimo päätti kehittää toisenkin gluteenittoman oluen.

Uutuusolut Lapland Pilsner on kuluttajille entuudestaan tuttu tšekkiläisen panimomestarin David Mášan kehittämä, maamme parhaaksi Saaz-pilsiksi mainittu pilsner, joka on nyt pitkällisen tuotekehityksen tuloksena muutettu gluteenittomaksi. Oluen gluteenittomuus saavutetaan menetelmällä, joka ei vaikuta oluen makuun tai muihin ominaisuuksiin.

– Gluteeni tulee olueen maltaista. Gluteeni on kuitenkin ”pilkottavissa” siten, että oluen maku ja sille tyypilliset ominaisuudet eivät muutu, kertoo olutmestari ja bioprosessitekniikan DI Petri Tervasmäki Tornion Panimosta. Väitöskirjaa Oulun yliopistolla tekevä Tervasmäki on opiskellut panimotekniikkaa teknillisessä yliopistossa Berliinissä ja myös maineikkaassa VLB-Berlinissä.

– Lapland Red Alen menestys on osoittanut meille, että täysmaltaisille gluteenittomille premium-oluille riittää kysyntää. Mielellämme siis vastaamme kuluttajien huutoon tuomalla lisää vaihtoehtoja maisteltavaksi, Tornion Panimon markkinointijohtaja Jami Teirikari toteaa.

Lapland-tuotesarja – Mestareiden klassikoita

Lapland Pilsner on osa Tornion Panimon Lapland-sarjaa, jossa vierailevat huippupanimomestarit vastaavat eri oluttyyppien resepteistä. Sarjan aloitti itseoikeutetusti Leo Andelin, 81, joka palautti alkuperäisen Lapin kultamitalilagerin reseptin tuotantoon nimellä Original Lapland Lager.

Tšekkiläinen panimomestari David Máša puolestaan loi panimolle perinteisellä keittomäskäysmenetelmällä valmistetun Czech Style Pilsnerin, josta nyt kehitetty gluteeniton versio saa nimen Lapland Pilsner. Kolmas tuoteperheen olut on entisen Guinnessin panimomestarin James Hueyn kehittämä, niin ikään gluteeniton irlantilaistyylinen Lapland Red Ale.

Lähde ja kuvat: Sangen Oy