Uutuus: 3 kaveria gluteeniton ja laktoositon korvapuustijäätelö

3 Kaveria tuo kauppoihin keväällä 2020 kaksi gluteenitonta jäätelömakua – rajoitetun erän Korvapuustijäätelöä, sekä vegaanisen Marjat & Karamellikeksin.

Piparkakkujäätelön suosio ylitti odotukset

Jäätelötehdas 3 Kaveria toi syksyllä kauppoihin uuden tuotesarjan, Limited Edition -jäätelöt. Sarjan ensimmäinen maku piparkakku osoittautui niin suosituksi, että vuoden parhaat jäätelömyynnit Kavereilla osuivat pimeimpään ja synkimpään mahdolliseen vuodenaikaan.

– Marraskuun jäätelömyynti ylitti jopa kesän huippukuukaudet, kertoo Heikki Huotari, yksi firman perustajista.

3 Kaverin Piparkakkujäätelö oli joulun myydyimpiä kotijäätelöitä. Sen suosion takana oli paksu piparkakkukastike, arvelevat perustajat. Suosion salaisuutta on sovellettu myös seuraavaan Limited Edition -jäätelöön, Korvapuustiin, joka on alkanut jo saapua kauppoihin. Innokkaimmat jäätelöfanit saattavat muistaa, että Korvapuusti kuului 3 Kaverin valikoimaan jo vuosia sitten. Siitä tulee edelleen lähes viikoittain palautteita: “Kun aloin kirjoittamaan tätä tekstiä, huomasin silmäkulmistani valuvan sulaneita korvapuustin makuisia kyyneleitä, koska kaipuu maailman parhaaseen jäätelöön on kova”, kirjoitti sähköpostitse eräs korvapuustifani.

Uusi kausimaku sisältää korvapuustin makuista kermajäätelöä sekä paljon taikinaista korvapuustikastiketta. Erityisruokavaliota noudattavien iloksi se on sekä laktoositon että gluteeniton.

3 kaveria vegaaniset ja gluteenittomat jäätelöt

Uusi Marjat & Karamellikeksi -jäätelö sopii myös maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon

kKeväällä kauppoihin tulee myös uusi vegaaninen maku Marjat & Karamellikeksi. Se sisältää raikasta sorbettia kotimaisista mansikoista, vadelmista ja punaherukoista, itse tehtyä karamellikeksikastiketta sekä cashewpohjaista jäätelöä. Tämäkin jäätelö on gluteeniton kastikettaan myöten. Tällä kertaa uutta vegaanijäätelöä testattiin ensin Ruotsissa.

– Meillä oli mahdollisuus tuoda pieni erä markkinoille Ruotsissa, ja kokeilla miten hyvin maku toimii. Ruotsissa myydyimmät jäätelömakumme ovat vegaanisia, joten he ovatkin oivallista testiyleisöä, kertoo Ilkka Wikholm, kolmas Kaveri.

Ruotsalaisten hyvän palautteen siivittämänä maku saapuu nyt Suomenkin kauppoihin maaliskuusta 2020 alkaen.

Lähde ja kuvat: 3 kaveria