Chili sin carne – toisin sanoen lihaton chili con carne
Lämmittävä chili sin carne sopii gluteenittoman ruokavalion lisäksi lihattomuutensa ansiosta myös vegaaniruokavalioon. Tarjoile pata tuorejuuston, tortillan ja tuoresalaatin kera.
Ainekset
10 annosta
- 25 g oliiviöljyä
- 40 g tomaattipyreetä
- 2 g savustettua paprikajauhetta
- 120 g sipulia kuutioituna
- 260 g punaista paprikaa, kuutioituna
- 180 g porkkanaa kuutioituna
- 8 g sambal oelek -kastiketta
- 1,6 kg tomaattimurskaa
- 10 g kasvislientä
- 600 g punaisia kidneypapuja huuhdeltuna
- 400 g Anamma vegaanirouhetta
- 1 g suolaa
- 1 g mustapippuria
- 2 dl vettä
Lisäksi:
- 300 g tuorejuustoa
- 400 g gluteenittomia tortilloja
Valmistus
- Kuumenna öljy suuressa pannussa. Lisää tomaattipyre, paprikajauhe, sipuli, paprika ja porkkana ja freesaa muutama minuutti.
- Lisää loput ainekset ja keitä. Laske lämpöä ja sekoittele välillä.
- Pata on valmis kun vihannekset tuntuvat kypsiltä.
Pata kannattaa valmistaa edellisenä päivänä, niin maut ehtivät tasaantua.
Tortillat:
- Jaa tortilla haluamaasi muotoon ja kokoon. Sivele pintaan hieman öljyä ja paista kiertoilmauunilla 175 asteessa.
Resepti: Orkla Suomi
Kuva: Orkla Suomi