Gluteeniton raakakakku avokado-suklaatäytteellä
Tämän maukkaan gluteenittoman raakakakun ainekset ovat helposti löydettävissä – eikä kakun tekeminenkään ole mitään rakettitiedettä! Herkullinen kakku sopii moneen erikoisruokavalioon gluteenittoman lisäksi, kuten esimerkiksi maidottomaan, viljattomaan ja vegaaniseen ruokavalioon.
Ainekset
10 – 12 annosta
Pohja:
- 70 g manteleita
- 280 g taateleita
- 40 g kookosjauhoa
- 1 tl suolaa
- 1 tl jauhettua kanelia
Täyte:
- 3 kpl kypsiä avokadoja
- 80 g kaakaota
- 1 dl kookosmaitoa
- 6 rkl kookossiirappia, laita enemmän, jos haluat makeamman kakun
- 1 tl vaniljajauhetta tai 1/2 vaniljatanko
Koristeluun:
- paahdettuja kookoshiutaleita
- pakastekuivattuja kookoshiutaleita
- 2 kiiviä kuutioiksi leikattuna
Valmistus
- Sekoita tehosekoittimessa mantelit, taatelit, kookosjauhot, suola ja kaneli tasaiseksi massaksi. Tämä saattaa kestää muutaman minuutin. Levitä seos leivinpaperille. Painele massa mahdollisimman tasaiseksi.
- Laita pohja jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
- Sekoita täytteen ainesosat tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi ja levitä pohjan päälle. Laita kakku vielä jääkaappiin jäähtymään vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.
- Koristele kakku kiivillä, kookoshiutaleilla ja kuivatuilla granaattiomenansiemenillä juuri ennen tarjoilua.
Resepti ja kuva: Urtekram