Gluteeniton tiramisu

Gluteeniton tiramisu on ihana jälkiruokaherkku. Tämä helppo reseptiversio ei sisällä raakaa kananmunaa.

Ainekset

neljälle

 • 1 pkt gluteenittomia savoiardikeksejä (esim. Schärin valikoimassa)
 • 3 dl jäähdytettyä vahvaa kahvia
 • 250 g mascarponea
 • n. 2 rkl kaakaojauhetta

Valmistus

 1. Keitä kahvi ja anna sen jäähtyä laakealla lautasella. Kasta keksit yksitellen kahviin ja asettele vierekkäin noin 20-senttisen kulhon pohjalle. Levitä kerros mascarponea keksien päälle.
 2. Toista kerroksia vuorotellen, kunnes kulho on täynnä. Jätä mascarponekerros päällimmäiseksi ja ripottele lopuksi pinnalle reilusti kaakaojauhetta. Anna hautua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.
 3. Näin saat tiramisusta mehevän ilman kananmunaa: yhdestä keksipaketista tulee 20-senttiseen vuokaan yleensä kolmikerroksinen tiramisu. Huolehdi, että kaikkien kerrosten keksit on kostutettu perusteellisesti ja että mascarponea on väleissä riittävän paksulti. Anna hautua riittävän kauan, jotta neste ehtii imeytyä kekseihin kunnolla. Kaikkein varmimmin saat mehevän tuloksen, kun maltat antaa tiramisun tekeytyä kylmässä yön yli.
 4. Tärkeää: tämä reseptiversio ei sisällä tavallisen tiramisun tavoin raakaa kananmunaa, mutta kananmuna on kuitenkin yksi savoiardikeksien raaka-aineista, joten täysin munattomasta ohjeesta ei ole kyse.

VINKKI: Höystä kermavaahdolla ja nauti!

One thought on “Gluteeniton tiramisu

 • 30.9.2017 klo 10:41
  Permalink

  Kokeilin! Todella hyvä resepti.

Kommentit on suljettu.