Gluteenittomat avokadoleivät kolmella tavalla
Yhdistä raikas avokadolevite Balvitenin gluteenittomiin leipiin. Tässä kolme tapaa nauttia maistuvista avokadoleivistä: rapeat toastit, muhkeat eväsleivät ja juhlien pikkupurtavat.
Gluteenittomat avokadoleivät arkeen ja juhlaan
Avokado kruunaa ruoan kuin ruoan. Yhdistä levite Balvitenin maalaisleipään, maalaispaahtoleipään tai siemenleipään, ja saat tuloksena monenlaista tarjottavaa arkeen tai juhlaan. Alla kolme reseptiversiota – valitse itsellesi mieleisin!
Balvitenin leivät ovat gluteenittomia, maidottomia ja kananmunattomia, joten nämä herkut sopivat huoletta moneen erikoisruokavalioon. Voit toteuttaa levitteen halutessasi myös täysin vegaanisena vaihtamalla tuorejuuston kaurapohjaiseen levitteeseen.
Avokadolevite gluteenittomille leiville
Ainekset
Noin 4 dl levitettä. Tämä määrä levitettä riittää joko 4 toastiin, 8 eväsleipään tai noin 20 cocktailpalaan.
- 3 avokadoa
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa tai vegaanista levitettä
- 1/2 punainen chilipalko
- 1 lime
- 1 dl tuoretta korianteria silputtuna
- 1 valkosipulinkynsi
- noin 1/2 tl suolaa
- 3-4 rouhaisua mustapippuria
Valmistus
- Puolita avokadot, poista kivi ja paloittele hedelmäliha kulhoon. Jättämällä avokadot isommiksi paloiksi saat levitteeseen struktuuria.
- Lisää tuorejuusto, hienonnettu chili sekä korianteri.
- Purista joukkoon yksi valkosipulinkynsi.
- Lisää kulhoon limen mehu puristettuna.
- Sekoita – mutta älä kuitenkaan muussaa avokadoa kokonaan sileäksi.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile heti tai säilytä suljetussa kulhossa tarjoiluun saakka.
Gluteenittomat avokadotoastit
Ainekset
- 4 dl avokadolevitettä
- 4 siivua Balviten-maalaispaahtoleipää
- Tuoretta korianteria koristeekksi
Valmistus
- Paahda leipäviipaleet joko paahtimessa tai uunipellillä kullanruskeiksi.
- Lusikoi päälle avokadolevitettä ja koristele tuoreella korianterilla
- Tarjoile heti ja nauti
Gluteenittomat eväsleivät
Ainekset
- 4 dl avokadolevitettä
- 8 siivua Balviten-siemenleipää
Valmistus
- Lusikoi levitettä neljälle Balviten-siemenleipäsiivulle ja aseta päälle toiset neljä siivua.
- Leikkaa kerrosleivät keskeltä kahteen osaan
- Nauti heti tai pakkaa odottamaan eväshetkeä viileässä
- Avokado tummuu jonkin ajan kuluttua, mutta reseptin sisältämä lime auttaa säilyvyydessä. Suljetussa rasiassa tai kelmussa säilyttämällä eväsleivät pysyvät hyvänä pidempään.
Gluteenittomat cocktailpalat
Ainekset
- 4 dl avokadolevitettä
- 5 siivua (1 paketti) Balviten-maalaisleipää
- cocktailtikkuja
Valmistus
- Lusikoi levitettä kahdelle Balviten-maalaisleipäsiivulle ja aseta päälle toiset kaksi. Puolita pakkauksen viides siivu ja lusikoi levitettä puolikkaiden väliin.
- Leikkaa reunat pois ja paloittele kokonaisten leipien keskiosista kahdeksen neliönmuotoista tarjoilupalaa ja puolitetusta neljä. Tikkujen työntäminen paikoilleen ennen leikkaamista helpottaa leikkaamaan siististi. Hävikin välttämiseksi kokki saa napostella reunapalat!
- Tarjoile heti ja nauti.
Balvitenin gluteenittomat leivät
Balviten on erikoistunut herkullisiin ja korkealaatuisiin gluteenittomiin leipiin ja leivonnaisiin. Valikoimista löytyy muun muassa supersuosittu siemenleipä, runsaskuituisen maalaispaahtoleipä, pehmoinen maalaisleipä sekä paljon muuta.
Balvitenin tuotteet sopivat myös moniin muihin erikoisruokavalioihin. Kaikki tuotteet ovat maidottomia eivätkä ne sisällä kananmunaa tai vehnätärkkelystä. Leipien lisäksi Balvitenin gluteenittomiin tuotteisiin kuuluvat myös herkulliset browniet sekä sitruuna- ja suklaakakut. Maista ja ihastu!
Maahantuoja: Evoke Oy