Gluteenittomat mummon lihapullat
Tämä resepti on kehitelty lukijamme kotikeittiössä monen eri kokeilukerran jälkeen – tuloksena ovat maukkaat gluteenittomat lihapullat ihan kuin isoäidin kokkaamina. Sama ohje sopii myös lihamurekkeen tekoon.
Ainekset
- 1400 g nauta-sikajauhelihaa (2 x 700 kg pakettia)
- 2 purkkia kermaviiliä
- 1,5 dl gluteenittomia korppujauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 isoa sipulia
- 1-2 tl suolaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 3-4 kpl Knorr lihaliemikuutiota
- mustapippuria myllystä
- 1/2 tl maustepippuria (jauhettu)
Valmistus
- Sekoita kermaviilit ja korppujauhot keskenään. Anna turvota.
- Kuullota sipuli öljyssä.
- Lisää mausteet korppujauho-kermaviiliseokseen ja sekoita.
- Lisää jauheliha, sipulit ja veteen liotetut lihaliemikuutiot sekä kananmunat. Vaivaa hyvin.
- Paista pullat uunissa 200 asteessa (riippuu uunista) tai pannulla. Voit tehdä samasta taikinasta myös lihamureketta.
Resepti: Kaija Hynninen
Lihaliemikuutiot kehoitetaan liuottamaan veteen mutta veden määrää ei ohjeessa kerrota?