Gluteenittomat mummon lihapullat

Tämä resepti on kehitelty lukijamme kotikeittiössä monen eri kokeilukerran jälkeen – tuloksena ovat maukkaat gluteenittomat lihapullat ihan kuin isoäidin kokkaamina. Sama ohje sopii myös lihamurekkeen tekoon.

Ainekset

  • 1400 g nauta-sikajauhelihaa (2 x 700 kg pakettia)
  • 2 purkkia kermaviiliä
  • 1,5 dl gluteenittomia korppujauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 isoa sipulia
  • 1-2 tl suolaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 3-4 kpl Knorr lihaliemikuutiota
  • mustapippuria myllystä
  • 1/2 tl maustepippuria (jauhettu)

Valmistus

  1. Sekoita kermaviilit ja korppujauhot keskenään. Anna turvota.
  2. Kuullota sipuli öljyssä.
  3. Lisää mausteet korppujauho-kermaviiliseokseen ja sekoita.
  4. Lisää jauheliha, sipulit ja veteen liotetut lihaliemikuutiot sekä kananmunat. Vaivaa hyvin.
  5. Paista pullat uunissa 200 asteessa (riippuu uunista) tai pannulla. Voit tehdä samasta taikinasta myös lihamureketta.

Resepti: Kaija Hynninen

One thought on “Gluteenittomat mummon lihapullat

  • 30.3.2021 klo 11:42
    Permalink

    Lihaliemikuutiot kehoitetaan liuottamaan veteen mutta veden määrää ei ohjeessa kerrota?

Kommentit on suljettu.