Gluteenittomat munkit
Herkulliset gluteenittomat munkit menevät taatusti kaupaksi vaativammassakin kahvipöydässä. Tällä reseptillä syntyvät luontaisesti gluteenittomat munkit. Muista olla varovainen paistaessasi munkkeja kuumassa öljyssä.
Ainekset
12 annosta
- 280 g riisijauhoja
- 55 g perunatärkkelystä
- 55 g tapiokatärkkelystä
- 100 g sokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl ksantaanikumia tai psylliumia
- 1/2 tl kanelijauhetta
- 1 kananmuna
- 2 1/4 dl piimää tai maitoa
- 2 rkl kasviöljyä
- öljyä paistamiseen
- sokeria, jos haluat pyörittää munkit lopuksi sokerissa
Valmistus
- Sekoita yhdessä jauhot, tärkkelykset, sokeri, ruokasooda, leivinjauhe, suola, ksantaani ja kaneli.
- Lisää joukkoon kananmuna ja piimä. Sekoita esimerkiksi monitoimikoneessa, kunnes seos on tasaista, paksua ja tahmeaa.
- Levitä työtasolle runsaasti riisijahoa. Kaada noin puolet taikinasta työtasolle ja levitä riisijauhoa taikinan päälle, jotta se ei tartu kiinni. Kauli taikina reilun sentin paksuiseksi.
- Jos haluat tehdä donitseja/munkkeja joissa on reikä keskellä: leikkaa taikina sopivan kokoiseksi donitsimuotilla. Jos sinulla ei ole donitsimuottia, voit käyttää myös jotain muuta pyöreän muotoista muottia.
- Jos haluat tehdä pyöreitä munkkeja, pyörittele taikinasta sopivan kokoisia munkkeja.
- Aseta munkit odottamaan kevyesti jauhotulle leivinpaperille.
- Täytä uppopaistin valmistajan ohjeen mukaan ja kuumenna öljy 190 asteeseen.
- Kattilan koosta riippuen, paista noin 1 – 3 munkkia kerrallaan. Paista munkkeja noin minuutin ajan ja käännä ne ympäri. Paista kunnes molemmat puolet ovat kauniin kullanruskeita.
- Nosta munkit öljystä lämmönkestävällä lastalla. Kuivaa munkit talouspaperiin ja pyörittele halutessasi sokerissa.
Resepti: Gluten free baking