Härkäpapu-jauhelihamureke
Lihamurekkeeseen saa mukavaa vaihtelua härkäpavuista! Herkullinen härkäpapu-jauhelihamureke on helppotekoinen päivällisvaihtoehto – kokeile vaikka itse!
Ainekset
Kuusi annosta
- 2,5 dl härkäpapurouheseosta
- 1,5 dl kermaa/maitoa/vettä
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl suolaa
- 1 tl basilikaa
- 0,5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 kananmuna
- 1 dl pilkottua aurinkokuivattua tomaattia
- 250 g jauhelihaa
Valmistus
- Sekoita härkäpapurouhe kulhossa nesteen kanssa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetken aikaa öljyssä pannulla.
- Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynsi. Valuta sipuliseos kulhoon. Lisää mausteet, kananmuna, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit sekä jauheliha. Sekoita ainekset tasaiseksi murekeseokseksi.
- Vuoraa noin litran kokoinen leipävuoka leivinpaperisuikaleella. Painele murekemassa vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Jätä härkäpapu-jauhelihamureke vetäytymään hetkeksi ennen leikkaamista.
Resepti ja kuva: Verso Food Oy
Härkäpauprouhe ei oikein toimi tällaisenaan. Olisi pitänyt ehkä kiehauttaa ennen murekkeeseen sekoittamista. Härkäpavut erottuvat joukosta kovina muruina.