Härkäpapu-jauhelihamureke

Lihamurekkeeseen saa mukavaa vaihtelua härkäpavuista! Herkullinen härkäpapu-jauhelihamureke on helppotekoinen päivällisvaihtoehto – kokeile vaikka itse!

Ainekset

Kuusi annosta

  • 2,5 dl härkäpapurouheseosta
  • 1,5 dl kermaa/maitoa/vettä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl basilikaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl pilkottua aurinkokuivattua tomaattia
  • 250 g jauhelihaa

Valmistus

  1. Sekoita härkäpapurouhe kulhossa nesteen kanssa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetken aikaa öljyssä pannulla.
  2. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynsi. Valuta sipuliseos kulhoon. Lisää mausteet, kananmuna, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit sekä jauheliha. Sekoita ainekset tasaiseksi murekeseokseksi.
  3. Vuoraa noin litran kokoinen leipävuoka leivinpaperisuikaleella. Painele murekemassa vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Jätä härkäpapu-jauhelihamureke vetäytymään hetkeksi ennen leikkaamista.

Resepti ja kuva: Verso Food Oy

One thought on “Härkäpapu-jauhelihamureke

  • 10.2.2021 klo 20:35
    Permalink

    Härkäpauprouhe ei oikein toimi tällaisenaan. Olisi pitänyt ehkä kiehauttaa ennen murekkeeseen sekoittamista. Härkäpavut erottuvat joukosta kovina muruina.

Kommentit on suljettu.