Härkistä ja kvinoaa
Tämän ruokalajin juju ovat aasialaiset mausteet, jotka sopivat ihanasti täydentämään Härkiksen ja kvinoan makuja. Härkistä ja kvinoaa uskaltaa tarjota vaativammallekin kulinaristille.
munaton / maidoton / gluteeniton
Ainekset
- 1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 valkosipulikynsi
- ¼ punaista chiliä
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 rkl ruokokidesokeria
- 1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
- 1 limetin raastettu kuori ja mehu
- ripaus suolaa
Lisäksi
- 3 dl keitettyä kvinoaa
- punaista chiliä silputtuna
- limettiä lohkoina
- kevätsipulia silputtuna
- tuoretta korianteria silputtuna
Valmistus
- Kuumenna seesamiöljy pannulla. Lisää Härkis, hienonnetut valkosipulinkynsi sekä chilipala, kalakastike, sokeri ja soijakastike. Mausta vielä seos limettiraasteella ja –mehulla sekä suolalla.
- Tarjoile maustettu Härkis kulhosta keitetyn kvinoan ja lisukkeiden kanssa.
Vinkki! Voit tarjoilla maustetun Härkiksen lisukkeiden kera myös salaatinlehteen tai riisipaperiin kääräistynä ja nauttia rentona sormisyötävänä illanistujaisissa.
Resepti: Verso Food / Tiina Rantanen: Helppo olla vege