Hurmaava mansikkapavlova
Hurmaava mansikkapavlova on ihanan kesäinen jälkiruoka! Pavlova on luontaisesti gluteeniton ja helppo valmistaa.
Ainekset
Marenki:
- 4 kananmunan valkuaista
- 250 g kidesokeria
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 tl maissijauhoja
Koristeluun:
- 500 g mansikoita puolitettuna
- 3 rkl tomusokeria
- 350 ml vispikermaa
Valmistus
- Laita uuni lämpeämään 150 asteeseen.
- Jos haluat, voit merkitä leivinpaperiin lyijykynällä, minkä kokoiseksi haluat pavlovan.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon noin yksi ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen.
- Sekoita joukkoon valkoviinietikka, maissijauho ja vaniljauute.
- Kaada marenki leivinpaperille merkitsemiesi kohtien päälle. Jätä pavlova reunoilta korkeammaksi, jotta koristeet pysyvät myöhemmin paremmin kakun päällä.
- Paista uunissa noin yhden tunnin ajan. Sammuta uuni ja anna pavlovan jäähtyä.
- Vatkaa kermavaahto ja levitä se jäähtyneen pavlovan päälle. Koristele marjoilla ja tomusokerilla.
Moi!
Vaniljauute lisätään? On tainnut unohtua ainekset-listalta.
Yt. Hilkka