Ihana grilliherkku! Grillattuja muikkuja ja herkullinen kesäsalaatti
Myös muikkuja voi grillata! Tällä reseptillä valmistuu herkullinen gluteeniton kesäruoka. Salaattia täydentää makoisa itsetehty kastike.
Ainekset
- 500 g muikkuja perattuna
- 1,5 tl hienoa merisuolaa
- ½ tl oreganoa
- ½ dl oliiviöljyä
Salaatti:
- 1 kerä romainesalaattia tai muuta hyvää salaattia
- 5 tomaattia
- 1 dl mustia oliiveja (Niçoise tai Kalamata)
- 1 pieni kurkku
- 4 kevätsipulin vartta
- paahdettuja saksanpähkinöitä
Salaattikastike:
- ½ valkosipulinkynsi
- ½ tl oreganoa
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl Dijonin sinappia
- 1 pieni sardellifilee
- ½ dl appelsiinimehua
Valmistus
- Kuivaa muikut tarvittaessa. Mausta huolellisesti suolalla ja oreganolla. Pyörittele oliiviöljyssä.
- Laita kalat uunipellille tai grilliritilälle ja kypsennä 15-20 minuuttia 180-asteisessa uunissa, kunnes muikut ovat kypsiä.
- Valmista salaatti yhdistämällä ainekset kulhossa.
- Valmista salaattikastike: hienonna valkosipuli ja anjovis. Sekoita mukaan loput ainekset.
- Tarjoile kalat salaatin ja salaatinkastikkeen kanssa.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry