Ihana grilliherkku! Grillattuja muikkuja ja herkullinen kesäsalaatti

Myös muikkuja voi grillata! Tällä reseptillä valmistuu herkullinen gluteeniton kesäruoka. Salaattia täydentää makoisa itsetehty kastike.

Ainekset

  • 500 g muikkuja perattuna
  • 1,5 tl hienoa merisuolaa
  • ½ tl oreganoa
  • ½ dl oliiviöljyä

Salaatti:

  • 1 kerä romainesalaattia tai muuta hyvää salaattia
  • 5 tomaattia
  • 1 dl mustia oliiveja (Niçoise tai Kalamata)
  • 1 pieni kurkku
  • 4 kevätsipulin vartta
  • paahdettuja saksanpähkinöitä

Salaattikastike:

  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ tl oreganoa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl Dijonin sinappia
  • 1 pieni sardellifilee
  • ½ dl appelsiinimehua

Valmistus

  1. Kuivaa muikut tarvittaessa. Mausta huolellisesti suolalla ja oreganolla. Pyörittele oliiviöljyssä.
  2. Laita kalat uunipellille tai grilliritilälle ja kypsennä 15-20 minuuttia 180-asteisessa uunissa, kunnes muikut ovat kypsiä.
  3. Valmista salaatti yhdistämällä ainekset kulhossa.
  4. Valmista salaattikastike: hienonna valkosipuli ja anjovis. Sekoita mukaan loput ainekset.
  5. Tarjoile kalat salaatin ja salaatinkastikkeen kanssa.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry