Kotitekoinen herkkukaakao

Täyteläinen kuuma kaakao on todella helppo valmistaa itse – ja se maistuu uskomattoman ihanalta! Viimeistele herkkukaakao esimerkiksi itsetehdyillä vaahtokarkeilla.

Ainekset

Kaksi annosta

  • 4 3/4 dl täysmaitoa
  • 2 ruokalusikallista sokeria
  • 1 1/4 dl tummaa suklaata pilkottuna

Lisää halutessasi

Valmistus

  1. Lisää maito ja sokeri pieneen kattilaan. Lämmitä liedellä kohtalaisella lämmöllä.
  2. Sillä aikaa, kun maito ja sokeri lämpeävät, laita pilkottu sulkaa mikroon 30 sekunniksi. Ota suklaa pois ja sekoita. Laita suklaat takaisin mikroon 30 sekunniksi. Toista vaihetta kunnes suklaa on täysin sulanut.
  3. Kun maito alkaa kuplimaaan (lämpötila noin 80 astetta), sammuta levy ja lisää maidon joukkoon sulanut suklaa koko ajan sekoittaen. Lisää nyt halutessasi vanilja-aromi.
  4. Annostele kuppeihin ja lisää halutessasi kermavaahto ja vaahtokarkit. Nauti!

Vinkki!

  • Pidä huoli, että maito ei pääse kiehumaan.
  • Voit vähentää sokerin määrää, mikäli käytät makeaa suklaata. Muista, että voit aina lisätä sokeria lopuksi.

Resepti: Fifteen patulas