Raikas ja näyttävä siikaceviche

Mietitkö gluteenitonta ja maidotonta tarjoiltavaa juhliin? Kokeile valmistaa raikas siikaceviche!

Ainekset

6 annosta

  • 300-400 g siikafileitä tai kuhaa
  • 2 limetin tai 1 sitruunan mehu
  • 1/2 appelsiinin mehu
  • 0,5–1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 3–4 rkl hyvää öljyä
  • 1-2 salottisipulia
  • pieni valkosipulin kynsi
  • 1/2-1 chilipalko (esim. anaheim)
  • 1 tl tuoretta korianteria tai persiljaa
  • lohko jäävuorisalaattia
  • kourallinen rucolan lehtiä
  • 1/2 ruukkua lollo rosso- tai tammenlehväsalattia
  • 1 iso tomaatti
  • 1 avokado
  • 2-3 rkl vihreitä oliiveja viipaleina
  • 6–8 keitettyä varhaisperunaa

Valmistus

  1. Leikkaa kalafileet n. 1 cm levyisiksi viipaleiksi ja pienennä viipaleet sopiviksi haarukkapalasiksi. Pane kalapalat kulhoon. Purista sitrushedelmien mehu ja kaada kaloille.
  2. Hienonna sipulit, viipaloi chilipalko ja suikaloi korianteri. Sekoita ne varovasti kalan joukkoon. Anna liemen kypsyttää kalaa n. 2 tuntia kylmässä. Sekoita välillä, jotta mehu pääsee vaikuttamaan joka puolelta.
  3. Valuta liemi pois siivilässä. Mausta marinoituneet kalapalat suolalla ja pippurilla ja lisää öljyä. Pidä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
  4. Suikaloi salaatit, leikkaa tomaatti pikku kuutioiksi ja viipaloi avokado sekä kuoritut, keitetyt perunat.
  5. Levitä salaatteja, peruna- ja avokadoviipaleita sekä oliiveja tarjoiluvadille. Nostele päälle kalaa. Tee tarvittaessa toinen kerros. Tarjoa heti tai anna viilentyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki: Voit marinoida ruodottamaksi perattua savukalaa samassa liemessä, saat ihanaa kesäherkkua!

Resepti ja kuva: Pro Kala ry