Raikas ja näyttävä siikaceviche
Mietitkö gluteenitonta ja maidotonta tarjoiltavaa juhliin? Kokeile valmistaa raikas siikaceviche!
Ainekset
6 annosta
- 300-400 g siikafileitä tai kuhaa
- 2 limetin tai 1 sitruunan mehu
- 1/2 appelsiinin mehu
- 0,5–1 tl suolaa
- mustapippuria
- 3–4 rkl hyvää öljyä
- 1-2 salottisipulia
- pieni valkosipulin kynsi
- 1/2-1 chilipalko (esim. anaheim)
- 1 tl tuoretta korianteria tai persiljaa
- lohko jäävuorisalaattia
- kourallinen rucolan lehtiä
- 1/2 ruukkua lollo rosso- tai tammenlehväsalattia
- 1 iso tomaatti
- 1 avokado
- 2-3 rkl vihreitä oliiveja viipaleina
- 6–8 keitettyä varhaisperunaa
Valmistus
- Leikkaa kalafileet n. 1 cm levyisiksi viipaleiksi ja pienennä viipaleet sopiviksi haarukkapalasiksi. Pane kalapalat kulhoon. Purista sitrushedelmien mehu ja kaada kaloille.
- Hienonna sipulit, viipaloi chilipalko ja suikaloi korianteri. Sekoita ne varovasti kalan joukkoon. Anna liemen kypsyttää kalaa n. 2 tuntia kylmässä. Sekoita välillä, jotta mehu pääsee vaikuttamaan joka puolelta.
- Valuta liemi pois siivilässä. Mausta marinoituneet kalapalat suolalla ja pippurilla ja lisää öljyä. Pidä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
- Suikaloi salaatit, leikkaa tomaatti pikku kuutioiksi ja viipaloi avokado sekä kuoritut, keitetyt perunat.
- Levitä salaatteja, peruna- ja avokadoviipaleita sekä oliiveja tarjoiluvadille. Nostele päälle kalaa. Tee tarvittaessa toinen kerros. Tarjoa heti tai anna viilentyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki: Voit marinoida ruodottamaksi perattua savukalaa samassa liemessä, saat ihanaa kesäherkkua!
Resepti ja kuva: Pro Kala ry