Rapeat bataattiranskalaiset hummuksella
Rapeat bataattiranskalaiset syntyvät helposti myös kotiuunissa. Dippaa ranskalaiset täyteläiseen hummukseen ja nauti!
Ainekset
- 2 -3 bataattia
- loraus öljyä
- suolaa myllystä
- 1 tl (savu)paprikajauhetta
- 3 tl sipulijauhetta
- 1 tl sokeria
- 3 rkl maissitärkkelystä
- hummusta, esim. ILO
Valmistus
- Pese bataatit huolellisesti harjalla. Niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa bataatit mahdollisimman tasakokoisiksi suikaleiksi, jotta ne kypsyisivät samanaikaisesti.
- Sekoita mausteet ja maissitärkkelys kulhossa sekaisin ja lisää bataattiranskalaiset. Lisää öljy. Sekoita niin, että mausteet tarttuvat ranskisten pintaan. Kaada ranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman irti toisistaan.
- Paista tarpeeksi kuumassa uunissa; 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Kääntele ranskalaisia paistamisen puolivälissä. Tarkkaile kypsymistä, uuneissa on eroja!
- Tarjoa bataattiranskalaiset heti, että ne eivät ehdi pehmentyä.
Resepti ja kuva: ILO