Sillijäädyke
Sillijäädyke on helppo ja maukas gluteeniton ruoka, joka sopii alkupalaksi tai uusien perunoiden kaveriksi. Koristelemalla annoksesta saa helposti näyttävän!
Ainekset
- 1 pieni (puna)sipuli
- vajaa 1 dl silliä pieneksi kuutioituna
- n. 2 tl sillilientä
- 100 g tuorejuustoa
- 1 dl kuohu- tai vispikermaa
- 0,5 dl ruohosipuli tai tillisilppua
- ripaus mustapippurirouhetta
- ripaus sokeria
- (2 cl vodkaa)
- koristeluun: kaprista, tilliä ja sitruunaviipaleita
Valmistus
- Silppua (puna)sipuli ja silli pieneksi.
- Sekoita tuorejuustoon silliliemi sekä sipuli- ja sillikuutiot.
- Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita kalaseokseen ruohosipulin, mustapippurin, sokerin ja votkan kanssa.
- Vuoraa neljä annosvuokaa (esim. kahvikuppia) tuorekelmulla ja jaa seos kuppeihin. Peitä kelmulla ja jäädytä vähintään 4 tuntia.
- Ota noin 10 minuuttia enne tarjoilua pakkasesta, kumoa tarjolle ja koristele kapriksilla, tillillä ja sitruunalla.
Jos haluat isomman jäädykkeen, tee annos kaksinkertaisena ja jäädytä se esimerkiksi kakkuvuoassa.
Resepti ja kuva: Pro kala