Suklaa-pähkinäcookiet
Suklaa-pähkinäcookiet ovat herkullisia ja valmistuvat helposti. Tällä ihanalla keksireseptillä hurmaat vieraasi!
10 isoa tai 16 pientä cookieta
Ainekset
- 3 kananmunan valkuaista
- 225 g kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
- 175 g hasselpähkinä- tai mantelijauhoa (joko valmista jauhoa tai itse kokonaisista pähkinöistä/manteleista jauhettua jauhetta)
- Gojimarja-raakasuklaalevy
Valmistus
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Jos sokeri on rakenteeltaan karkeaa, jauha se tehosekoittimella tai sauvasekoittajalla hienommaksi. Kääntele sokeri ja pähkinä-/mantelijauhe valkuaisten joukkoon.
- Muotoile leivinpaperilla päällystetylle pellille lusikalla pitkulaisia keksejä. Jätä reilut välit, sillä taikina leviää paiston aikana. Paista 175-180 –asteisessa uunissa 20-30 minuuttia keksien koosta riippuen. Cookieiden pitäisi paistua reunoilta rapeiksi, mutta jäädä keskeltä sitkeiksi. Ota uunista ja jäähdytä.
- Paloittele suklaa kulhoon, jonka nostat kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Sulata suklaa vesihauteessa. Valuta sulanutta suklaata pikkulusikan avulla raidoiksi jäähtyneiden keksien päälle. Anna suklaan jähmettyä viileässä. Säilytä suklaa-pähkinäcookiet kannellisessa purkissa.
Resepti: CocoVi Import Oy