Upea juhlaherkku! Kirjolohicarpaccio
Herkullinen kirjolohicarpaccio on vaivaton ja näyttävä gluteeniton juhlaruoka. Tarjoile cocktailpalana tai osana noutopöytää.
Ainekset
- 400 g kirjolohta ruodottomana fileenä – voit myös käyttää muuta kalaa, esimerkiksi siikaa tai kuhaa
- 2 limeä
- 2 rkl rypsiöljyä
- puolikas punasipuli
- hienoa merisuolaa
- mustapippuria myllystä
- ripaus sokeria
- puolikkaan granaattiomenan siemenet
Kirjolohicarpaccion lisukkeeksi:
- majoneesia
- gluteenittomia krutonkeja
- rapeaa salaattia
- kirjolohenmätiä
Valmistus
- Leikkaa kirjolohifileestä graavilohen kaltaisia ohuita siivuja. Levitä siivut lautasille tai vadille ja säilytä kylmässä.
- Hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita limestä puristettu mehu, öljy, punasipuli ja mausteet kastikkeeksi. Kastikkeen voi tehdä jopa pari päivää ennen kaappiin maustumaan.
- Levittele kastiketta kirjolohisiivujen päälle n. 5 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele carpaccion päälle granaattiomenan siemeniä.
- Tarjoile carpaccion lisukkeena esimerkiksi majoneesia, gluteenittomia krutonkeja, salaattia ja kirjolohenmätiä.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry