Valkosipulietanat Frans & Camillen tapaan
Oletko koskaan valmistanut etanoita itse? Se ei ole niin vaikeaa kuin luulet! Klassinen etana-annos syntyy helposti oululaisen Frans & Camille -ravintolan keittiömestarin Mika Jokisen ohjeella. Kulinaristisen elämyksen lisäksi etanat ovat myös arjen terveyspommi – vähärasvaisia ja proteiinirikkaita, magnesiumia ja kalsiumia sisältäviä herkkupaloja.
Neljä annosta
Ainekset
- 24 etanaa
- 150 g suolaista voita
- ½ dl valkosipulimurskaa
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 100 g Roquefort-juustoa
Valmistus
- Tee etanat etanapannuihin tai pieniin annosvuokiin. Valuta etanat lävikössä ja lado pannuihin.
- Sekoita voihin kaikki mausteet.
- Nosta teelusikalla nokare voita jokaisen etanan päälle. Murenna lopuksi päälle roquefortjuusto.
- Paista uunissa 250 asteessa n. 10 min.
- Tarjoa sitruunalohkojen ja vaalean leivän kanssa.
Resepti ja kuva: SOK
Nauti etanoista ravintolassa: Frans & les Femmes