Gluteeniton banaanikakku
Täyteläinen ja herkullinen gluteeniton banaanikakku sopii moniin juhlapöytiin. Kakun koristelussa vain mielikuvitus on rajana!
Ainekset
Kuusi annosta
- 1 dl kookosjauhetta
- 1 dl mantelijauhetta (tai 2 dl haluamiasi gluteenittomia leivontajauhoja)
- 1 dl härkäpapurouheseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl pomeranssia
- 1 tl tuoretta inkivääriä
- 4 todella kypsää banaania
- 3 kananmunaa
- 3 rkl voita/margariinia
- 0,5 dl hunajaa/siirappia/viikunaa (tai maun mukaan sokeria / makeutusainetta)
Valmistus
- Hienonna härkäpapurouheseos tehosekoittimessa jauhemaiseksi. Sekoita kaikki kuivat aineet (rouheseos, jauheet/jauhot, mausteet, suola, leivinjauhe) keskenään.
- Pilko ja muussaa banaani. Riko haarukalla munat ja sekoita ne banaaneihin. Lisää muussiin rasva.
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja lado haluamasi malliseen kakkuvuokaan. Asettele pinnalle koristeita, esim. banaanisiivuja/pähkinöitä/ joulupipareita.
- Paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 45 min.
Resepti ja kuva: Verso Food Oy
Onko banaanikakun ohjeessa virhe. Pitäisikö kookosjauheen tilalla olla öljy?
Resepti ei ole vegaaninen sillä se sisältää munia, lisäksi rasvan valinnassa saa olla tarkka mikäli haluaa maidottoman vaihtoehdon