Gluteeniton ja vegaaninen punaherukkapiirakka
Ihanan kirpeät punaherukat sopivat mainiosti makean piirakan täytteeksi. Tämä resepti sopii gluteenittomaan, maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon.
Ainekset
Piirakkataikina:
- 2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 1 ½ dl mantelijauhoja
- 75 g maidotonta leivontamargariinia
- 3 rkl sokeria
- 1 ½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 3/4 dl gluteenitonta kasvimaitoa, esim. Kaslink Barista
Täyte:
- 1 prk Alpro Go on -vaniljasoijarahkaa
- 3 ½ dl pakastettuja punaherukoita
- 4 rkl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
Valmistus
- Sekoita jauhot keskenään. Sulata margariini ja lisää jauhojen joukkoon. Sekoita käsin nyppimällä.
- Lisää muut piirakkataikinan ainekset ja sekoita hyvin. Painele taikina voideltuun ympyränmuotoiseen piirakkavuokaan.
- Tee täyte sekoittamalla kaikki ainekset yhteen ja kaada taikinan päälle.
- Paista 200 asteessa noin 25 minuutin ajan.
- Tarjoile piirakka hyvin jäähtyneenä esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Hei, ihania ohjeita kerta toisensa jälkeen. Mutta saisko myös ohjeen perään vinkin mitä voi käyttää kauran sijasta (ohjeesta riippuen myös maitotuotteet korvaaville tuotteille lista) , niin olis täydellinen. Kaura on terveellistä, mutta meitäkin on, jotka ei sitä kykene syömään ollenkaan