Gluteeniton kasvis-härkäpapulasagne

Maittava gluteeniton kasvis-härkäpapulasagne sisältää runsaasti makua ja kasviksia. Tämä herkku maistuu taatusti myös lihansyöjille!

Ainekset

Kuusi annosta

  • 9 gluteenitonta lasagnelevyä

Kasvis-härkäpapukastike:

  • 1 (400 g) kesäkurpitsa
  • ripaus suolaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk/400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 3 dl härkäpapurouheseosta
  • 0,5 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • ripaus sokeria ja suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Juustokastike:

  • 1 prk (250 g) ricotta-juustoa
  • 3-4 dl maitoa
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistus

  1. Leikkaa kesäkurpitsa vinottain noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä työlaudalle ja ripottele päälle suolaa. Anna nesteen irrota 15 minuuttia. Pyyhi viipaleet kuiviksi talouspaperilla.
  2. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Paloittele paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon tomaattimurska ja huuhtele purkki vedellä. Kaada neste pannulle ja lisää tomaattisose, paprikapalat ja härkäpapurouheseos. Mausta kastike ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika.
  3. Notkista kulhossa ricotta-juusto maidon kanssa. Sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta.
  4. Levitä vuokaan ensin kerros kasviskastiketta, nosta päälle kerros kurpitsaviipaleita ja levitä päälle juustokastiketta. Peitä lasagnelevyillä. Toista kaksi samanlaista kerrosta niin, että pinnalle tulee viimeiseksi juustokastiketta. Painele vuokaa hieman, jotta kaikki kerrokset kostuvat. Kaada pinnalle tarvittaessa hieman maitoa. Ripottele pinnalle loppu juustoraasteesta.
  5. Kypsennä lasagnea 175-asteisessa uunin keskitasossa noin 45 minuuttia. Jätä kasvis-härkäpapulasagne hetkeksi vetäytymään folion alle ennen tarjoamista.

Resepti ja kuva: Verso Food Oy