Gluteeniton lime-valkosuklaakakku
Valkosuklaa ja lime – mikä taivaallinen yhdistelmä! Tämä täyteläinen ja raikas kakku kruunaa juhlapöydän.
Ainekset
15 annosta
Kaurakeksi-pähkinäpohja:
- 75 g voi-kasvirasvalevitettä
- 130 g gluteenittomia kaurakeksejä
- 50 g suolapähkinöitä
Lime-valkosuklaatäyte:
- 2,5 dl vispikermaa
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g maitorahkaa
- 150 g valkosuklaata
- 10 g vaniljasokeria
- 80 g sokeria
- 0,8 dl limetäysmehua 100 %
- 10 g liivatejauhoa
Viimeistely:
- 50 g valkosuklaata
- limen kuorta
Valmistus
Kaurakeksi-pähkinäpohja:
- Jauha kaurakeksit ja suolapähkinät esim. kutterilla.
- Sulata voi-kasvirasva ja sekoita joukkoon.
- Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija noin 25 cm) leivinpaperista “pohja” ja painele keksimassa tasaisesti sen päälle.
Lime-valkosuklaatäyte:
- Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Murskaa 150 g valkosuklaata muruiksi esim. kutterilla.
- Sekoita keskenään maustamaton tuorejuusto, maitorahka, kermavaahto, sokerit ja valkosuklaa.
- Turvota keskenään limemehu ja liivatejauhe.
- Kuumenna / sulata liivateseos esim. mikroaaltouunissa.
- Sekoita liivateseos tuorejuustoseosen joukkoon.
- Halutessasi voit raastaa sekaan limen kuorta.
- Levitä lime-valkosuklaatäyte tasaisesti kaurakeksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä.
Viimeistely:
- Poista hyytynyt kakku irtopohjavuoasta tarjoiluvadille.
- Koristele vielä kakku haluamallasi tavalla. Voit esimerkiksi leikata valkosuklaasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä lastuja kakun koristeeksi. Voit myös leikata lisäksi limen kuorta koristeeksi.
Resepti: Orkla Suomi