Haukiterriini
Hauestakin saa herkullista ja gluteenitonta ruokaa! Tarjoa tätä haukiterriiniä esimerkiksi perunoiden kanssa tai gluteenittoman saaristolaisleivän päällä.
Ainekset
4–6 annosta
- 500 g haukifileetä
- n. 1,5 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 3 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1/3 tl valkopippuria
- 2 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 2 rkl siian mätiä
- rypsiöljyä vuoan voiteluun
Koristeluun
- 2–3 rkl siian mätiä
- tuoretta tilliä
- 1 dl kermaa
Valmistus
- Paloittele haukifilee kuutioiksi ja aja kalapalat suolan kanssa monitoimikoneen leikkuuterällä hienoksi.
- Lisää kananmunat koneen käydessä sekä kerma ohuena norona. Mausta valkopippurilla, sitruunan mehulla ja tillillä. Voit halutessasi kypsentää pienen nokareen massaa ja tarkistaa maun.
- Lisää mäti varovasti sekoitellen.
- Voitele 1,5 litran vetoinen vuoka rypsiöljyllä. Lusikoi massa vuokaan.
- Nosta terriinivuoka hiukan sitä suurempaan uuninkestävään astiaan ja kaada uloimpaan vuokaan kiehuvaa vettä niin, että se ylettyy terriinivuoan puoliväliin.
- Nosta vesihaude uuniin ja kypsennä 150 asteisen uunin alatasolla noin tunti.
- Kumoa haukiterriini jäähtyneenä. Koristele kermavaahdolla, tillillä ja mädillä.
Resepti: Maa- ja kotitalousnaiset
Kuva: Maa- ja kotitalousnaiset