Helppo gluteeniton kirjolohipiirakka

Nam! Maukas ja helppo gluteeniton kirjolohipiirakka sopii juhlatarjoiluun tai esimerkiksi päivälliseksi raikkaan salaatin kera.

Ainekset

  • 500 g valmista gluteenitonta valmispiirakkataikinaa
  • 300 g marinoituja kirjolohi- tai lohisuikaleita
  • 500 g pakastekasviksia tai vastaava määrä tuoreita kasviksia
  • 1–2 tl pippuriseosta tai sitruunapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1–2 dl tillisilppua
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistus

  1. Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli tai painele se kämmenellä leivinpaperin päällä vuoan pohjan ja reunojen kokoiseksi. Nosta piirakkapohja leivinpaperin kanssa metalliseen matalaan piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm) tai korkeareunaiseen vuokaan (halkaisija 24 cm).
  2. Jos käytät tuoreita kasviksia, paloittele, esikeitä 4–5 minuuttia ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Valuta hyvin. Anna pakastekasvisten sulaa kohmeisiksi. Levitä kasvikset ja kalasuikaleet marinointiliemineen piirakkapohjalle.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon ruokakerma, tilli, mausteet ja puolet juustoraasteesta. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
  4. Paista 225 asteessa 30–35 minuuttia uunin alimmalla ritilätasolla (keraamisessa vuoassa paistoaika on pidempi). Anna piirakan levähtää hetki. Nosta se varovasti leivinpaperia apuna käyttäen tarjoiluvadille. Poista paperi. (Jos leikkaat piirakkaa pinnoitetussa vuoassa, pohja naarmuuntuu).
  5. Tarjoa piirakka lämpimänä esim. tomaattisalaatin kera.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry