Helppo perusresepti! Gluteeniton ja maidoton kakkupohja perunajauhoilla
Perunajauhopohjaisella kakkupohjalla syntyy herkullinen täytekakku täysin ilman gluteenia ja maitoa. Tässä hyvä perusresepti jokaiseen gluteenittomaan kotikeittiöön.
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl perunajauhoja
Valmistus
- Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Siivilöi perunajauhot ja leivinjauhe varovasti joukkoon.
- Voitele vuoka ja leivitä se gluteenittomilla korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
- Anna jäähtyä ennen kumoamista. Täytä ja kuorruta makusi mukaan.
>> Viisi vinkkiä gluteenittoman täytekakun leivontaan – näin onnistut
Todella hyvä resepti, kiitos.
Mitä sokeria siis ,kun monet reumaatikot, diabetikot ym. eivät voi käyttää sitä eikä se valkoinen sokeri ole kenellekkään terveellistä. Eli mitä sokeria ja minkä verran. Sen tiedän ,että aina vähemmän kuin tav. sokeria.