Herkullinen gluteeniton pastavuoka
Uusi resepti ja tutut ainekset – gluteeniton pastavuoka on helppo ja maukas arkiruoka.
Ainekset
Neljä annosta
- 1 sipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöjyä
- 2 prk basilikalla maustettua pastakastiketta, esim. Urtekram
- 400 g gluteenitonta pennepastaa
- 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 prk grillattuja artisokkia, esim. Urtekram
- 150–200 g juustoraastetta
- 6 rkl salsakastiketta
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja keitä pastaa kiehuvassa vedessä 8-9 min.
- Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä. Lisää pastakastike pannulle. Pastakastikkeen lämmetessä kaada öljy pois artisokka- ja tomaattipurkeista.
- Voitele uuninkestävä vuoka kevyesti oliiviöljyllä
- Sekoita vuoassa pastakastike, esikeitetty pasta, artisokat ja uunissa paahdetut tomaatit. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja sen päälle pieniä salsanokareita.
- Paista uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Resepti ja kuva: Urtekram