Herkullinen härkäpapu-omenakaurapaistos
Yksinkertainen, herkullinen ja tietysti gluteeniton härkäpapu-omenakaurapaistos syntyy käden käänteessä. Voit valmistaa paistoksen maidottomana ja vegaanisena, kun käytät muruseoksessa maidotonta margariinia.
Ainekset
- 5 omenaa
- 2 tl kanelia
Muruseos
- 100 g voita tai margariinia (laktoositon)
- 2 dl härkäpapurouheseosta
- 3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistus
- Kuori ja lohko omenat. Levitä omenat annosvuokiin tai yhteen suurempaan piirakkavuokaan ja ripottele päälle kaneli. Sekoita hieman, jotta kaneli leviää tasaisesti.
- Sulata kattilassa rasva. Nosta syrjään ja sekoita joukkoon muruseoksen loput aineet. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä muruseos omenoiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Vinkki: Härkäpapu-omenapaistos saa herkullisen lisän muruseoksen joukkoon rouhitusta tummasta suklaasta. Kokeile myös jälkiruokaa vaihtamalla omenat kesän marjoihin.
Resepti ja kuva: Verso Food Oy