Herkullinen punajuuri-vuohenjuustosalaatti balsamicokastikeella
Vuohenjuusto, punajuuri ja herkullinen salaatinkastike ovat tämän salaatin herkullisen maun salaisuus.
Ainekset
- 3 pientä punajuurta
- 2 rkl rypsiöljyä
- ¼ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- tuoretta timjamia
- 1–2 dl kypsiä, tummia linssejä
- 1 kerä jäävuorisalaattia
- 1 kerä pehmeälehtistä salaattia (esim. lollo rosso, tammenlehvä)
- 100 g vuohenjuustoa (chevre-kiekkoa)
- ½ dl kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
- tuoretta timjamia
Kastike
- 4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 2 rkl tummaa balsamicoa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistus
- Pese ja lohko punajuuret. Pyöräytä öljyssä leivinpaperin päällä pellillä. Mausta. Paahda 200-asteisessa uunissa juuresten koon mukaan 20–30 minuuttia.
- Huuhtele ja valuta linssit. Huuhtele ja kuivaa salaattien lehdet.
- Paloittele salaatinlehdet tarjoiluvadille. Käytä mielellään rapeaa ja pehmeää, vihreää ja punertavaa, mietoa ja voimakasta salaattia.
- Lisää punajuurilohkot ja linssit. Murenna päälle vuohenjuustoa.
- Sekoita kastike ja valele salaattiin. Paahda siemenet ja ripauta päälle. Lisää yrtinlehtiä.
Resepti: MTK
Kuva: Laura Riihelä