Herkullinen punajuuri-vuohenjuustosalaatti balsamicokastikeella

Vuohenjuusto, punajuuri ja herkullinen salaatinkastike ovat tämän salaatin herkullisen maun salaisuus.

Ainekset

  • 3 pientä punajuurta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta timjamia
  • 1–2 dl kypsiä, tummia linssejä
  • 1 kerä jäävuorisalaattia
  • 1 kerä pehmeälehtistä salaattia (esim. lollo rosso, tammenlehvä)
  • 100 g vuohenjuustoa (chevre-kiekkoa)
  • ½ dl kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
  • tuoretta timjamia

Kastike

  • 4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 2 rkl tummaa balsamicoa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistus

  1. Pese ja lohko punajuuret. Pyöräytä öljyssä leivinpaperin päällä pellillä. Mausta. Paahda 200-asteisessa uunissa juuresten koon mukaan 20–30 minuuttia.
  2. Huuhtele ja valuta linssit. Huuhtele ja kuivaa salaattien lehdet.
  3. Paloittele salaatinlehdet tarjoiluvadille. Käytä mielellään rapeaa ja pehmeää, vihreää ja punertavaa, mietoa ja voimakasta salaattia.
  4. Lisää punajuurilohkot ja linssit. Murenna päälle vuohenjuustoa.
  5. Sekoita kastike ja valele salaattiin. Paahda siemenet ja ripauta päälle. Lisää yrtinlehtiä.

Resepti: MTK
Kuva: Laura Riihelä