Karamellisoitu possu
Helppo aasialaistyylinen gluteeniton arkiruoka! Tähän reseptiin voi käyttää esimerkiksi tähteeksi jääneen kinkun. Resepti on myös maidoton.
Ainekset
4 annosta
- 600 g kypsää kinkkua
Soija-karamellikastike:
- 1 dl vettä
- 1 dl vähäsuolaista soijakastiketta, lue soijakastikkeen gluteenittomuudesta täältä
- 1 dl palmu, -tai ruokosokeria
- 5 cm inkivääriä viipaloituna
- 5 kpl tähtianiksia
- 2 tl chilihiutaleita
- 1/2 dl riisiviinietikkaa
Viimeistelyyn:
- 1 pnt korianteria silputtuna
- 1,5 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
- 1 punainen chili viipaloituna
Valmistus
- Valmista ensin kastike. Lisää kattilaan vesi, soija, riisiviinietikka, sokeri, viipaloitu inkivääri ja mausteet (chili ja tähtianis).
- Kiehauta ja anna pulputtaa välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes kastike hieman sakeutuu.
- Revi kinkku suikaleiksi tai kuutioi pieniksi kuutioiksi. Paista kuumalla pannulla reilussa öljyssä rapeiksi. Voit myös halutessasi paistaa kinkkukuutiot frittikeittimessä 175 asteessa noin 4 minuuttia.
- Valuta huolellisesti. Kippaa rapeat kinkkukuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon chiliviipaleet, korianteri, seesaminsiemenet sekä karamellikastike.
- Tarjoa karamellipossu basmatiriisin tai perunamuusin kanssa.
Resepti ja kuva: HK Scan