Kermainen ja herkullinen avokadohummus

Maukas avokadohummus sopii moneen: kokeile sitä kastikkeena, pitaleivän tai tortillan välissä, leivän päällä tai dippinä! Vegaaninen, gluteeniton ja maidoton resepti on israelilaisen vegaanikokki Ori Shavitin käsialaa.

Ainekset

  • 400 g esikypsennettyjä kikherneitä
  • 2 suurta, kypsää avokadoa
  • Runsas kourallinen tuoretta korianteria varsineen
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 1/2 vihreä chili
  • 1–2 rkl tahinia
  • 1–2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan tai limen mehu
  • 1/2 tl kuminaa
  • Ripaus suolaa
  • 4 rkl kikherneiden lientä (voidaan korvata vedellä)

Tarjoiluun:

  • Kypsennettyjä kokonaisia kikherneitä
  • Paprikajauhetta
  • Kirsikkatomaatteja, halkaistuna kahteen tai neljään osaan
  • Vastajauhettua mustapippuria
  • Paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • Pinaattia tai rucolaa
  • Chilihiutaleita
  • Oliiviöljyä

Valmistus

  1. Kaada kikherneet pois liemestä. Säästä 0,5 dl lientä.
  2. Laita kikherneet monitoimikoneeseen yhdessä muiden ainesosien, paitsi liemen kanssa. Sekoita hyvin ja lisää lientä vähitellen, kunnes saat halutun koostumuksen. Mausta suolalla.
  3. Laita seos kahteen kulhoon ja koristele kikherneillä, paprikajauheella, kirsikkatomaateilla, paahdetuilla kurpitsansiemenillä, pinaatilla tai rucolalla. Ripottele päälle chilihiutaleilla ja kaada päälle hieman oliiviöljyllä – tarjoile.

Vinkki! Jos hummusta jää yli, peitä hummus ohuella kerroksella oliiviöljyä. Hummus säilyy jääkaapissa 2–3 päivää.

Resepti ja kuva: Israelin valtion matkatoimisto