Kermainen ja herkullinen avokadohummus
Maukas avokadohummus sopii moneen: kokeile sitä kastikkeena, pitaleivän tai tortillan välissä, leivän päällä tai dippinä! Vegaaninen, gluteeniton ja maidoton resepti on israelilaisen vegaanikokki Ori Shavitin käsialaa.
Ainekset
- 400 g esikypsennettyjä kikherneitä
- 2 suurta, kypsää avokadoa
- Runsas kourallinen tuoretta korianteria varsineen
- 1 iso valkosipulinkynsi
- 1/2 vihreä chili
- 1–2 rkl tahinia
- 1–2 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruunan tai limen mehu
- 1/2 tl kuminaa
- Ripaus suolaa
- 4 rkl kikherneiden lientä (voidaan korvata vedellä)
Tarjoiluun:
- Kypsennettyjä kokonaisia kikherneitä
- Paprikajauhetta
- Kirsikkatomaatteja, halkaistuna kahteen tai neljään osaan
- Vastajauhettua mustapippuria
- Paahdettuja kurpitsansiemeniä
- Pinaattia tai rucolaa
- Chilihiutaleita
- Oliiviöljyä
Valmistus
- Kaada kikherneet pois liemestä. Säästä 0,5 dl lientä.
- Laita kikherneet monitoimikoneeseen yhdessä muiden ainesosien, paitsi liemen kanssa. Sekoita hyvin ja lisää lientä vähitellen, kunnes saat halutun koostumuksen. Mausta suolalla.
- Laita seos kahteen kulhoon ja koristele kikherneillä, paprikajauheella, kirsikkatomaateilla, paahdetuilla kurpitsansiemenillä, pinaatilla tai rucolalla. Ripottele päälle chilihiutaleilla ja kaada päälle hieman oliiviöljyllä – tarjoile.
Vinkki! Jos hummusta jää yli, peitä hummus ohuella kerroksella oliiviöljyä. Hummus säilyy jääkaapissa 2–3 päivää.
Resepti ja kuva: Israelin valtion matkatoimisto