Maukas brittiherkku kotona: fish & chips uunissa
Aavistuksen verran terveellisempi ja gluteeniton fish & chips syntyy kätevästi myös kotona. Kokeile ja ihastu!
Ainekset
Neljä annosta
Fish
- 300 g nahattomia ahvenfileitä
- 1/2 tl suolaa
- 3 rkl gluteenittomia korppujauhoja
Chips
- 500 g bataattia
- 300 g palsternakkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
Tartarkastike
- 2 dl kermaviiliä
- 1 dl kurkkusalaattia
- 1 tl sinappia
- mustapippuria
Lisäksi
- 1/2 sitruuna
Valmistus
- Ripottele kalafileille suolaa. Ahvenfileet voit kypsentää kokonaisina. Pyörittele kalafileet korppujauhoissa.
- Kuori bataatit ja palsternakat. Leikkaa kasvikset noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja viipaleet suikaleiksi. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Levitä pellille kasvistikkujen viereen kalafileet. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä ja pehmeiltä.
- Sekoita tartarkastikkeen aineet keskenään kulhossa. Leikkaa sitruuna lohkoiksi.
- Tarjoile Fish & Chipsien kanssa tartarkastiketta. Purista kalafileiden päälle halutessasi sitruunanmehua.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry