Perinteinen aladoobi
Aladoobi eli lihahyytelö on perinteinen ruokalaji, joka tuo monille mieleen lapsuuden. Aladoobi on mainio arkiruokavaihtoehto, joka onnistuu täysin gluteenittomasti.
Ainekset
6 annosta / valmistusaika 1 vrk, aktiivinen aika 30 minuuttia
- 1 pkt (350 g) HK Perhepalvi
- 5 dl vettä
- 1 kpl lihaliemikuutio
- 2 tl hienonnettua timjamia
- 10 kpl (n. 20 g) liivatelehtiä
Valmistus
- Leikkaa Perhepalvi pieniksi kuutioiksi. Mittaa vesi kattilaan ja lisää joukkoon liemikuutio ja timjami. Kiehauta liemi.
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 5 min ja purista niistä vesi pois. Sekoita liivatelehdet kuumaan liemeen.
- Laita leikkelekuutiot suorakaiteen muotoiseen vuokaan, johon ne juuri ja juuri mahtuvat ja kaada liemi päälle. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, niin aladoobiin ei jää ilmakuplia.
- Anna hyytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä seuraavaan päivään. Valele vuoan ulkoreunoja nopeasti kuumalla vedellä ja kumoa aladoobi vadille. Viipaloi terävällä veitsellä ja tarjoile valkoviinietikan kera.