Perinteinen aladoobi

Aladoobi eli lihahyytelö on perinteinen ruokalaji, joka tuo monille mieleen lapsuuden. Aladoobi on mainio arkiruokavaihtoehto, joka onnistuu täysin gluteenittomasti.

Ainekset

6 annosta / valmistusaika 1 vrk, aktiivinen aika 30 minuuttia

  • 1 pkt (350 g) HK Perhepalvi
  • 5 dl vettä
  • 1 kpl lihaliemikuutio
  • 2 tl hienonnettua timjamia
  • 10 kpl (n. 20 g) liivatelehtiä

Valmistus

  1. Leikkaa Perhepalvi pieniksi kuutioiksi. Mittaa vesi kattilaan ja lisää joukkoon liemikuutio ja timjami. Kiehauta liemi.
  2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 5 min ja purista niistä vesi pois. Sekoita liivatelehdet kuumaan liemeen.
  3. Laita leikkelekuutiot suorakaiteen muotoiseen vuokaan, johon ne juuri ja juuri mahtuvat ja kaada liemi päälle. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, niin aladoobiin ei jää ilmakuplia.
  4. Anna hyytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä seuraavaan päivään. Valele vuoan ulkoreunoja nopeasti kuumalla vedellä ja kumoa aladoobi vadille. Viipaloi terävällä veitsellä ja tarjoile valkoviinietikan kera.

Resepti: HK Scan Finland Oyj