Savusiikamunakas

Munakkaasta saa maukkaan annoksen isompaankin nälkään! Kokeile tätä herkkua vaikka päivällispöytään – ihastut taatusti.

Varaa kaikki ainekset valmiiksi kunnon tv-show’n tapaan. Jos käytössäsi on uuni ja uuninkestävä paistinpannu, viimeistele munakas uunin grillivastuksen alla italialaiseen frittata-tyyliin: se on lopputuloksen kannalta merkittävä temppu.

Ainekset

4 annosta

  • 6 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 300 g kypsää savusiikaa (tai muuta savuisaa kalaa) isoina lohkoina
  • 3 kypsää perunaa pilkottuna
  • 100 g babypinaattia
  • puolikas puntti ryöpättyä vihreää parsaa
  • kantarelleja tai osterivinokkaita paistettuna
  • kourallinen yrttejä
  • 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 0,5 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus

  1. Sekoita munat, kuohukerma ja suola sauvasekoittimella.
  2. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljyä. Kaada munakasmassa pannulle.
  3. Riko hyytyvä munaseos muutamasta kohdasta ja lisää päälle tasaiseksi kerrokseksi savusiika, perunat, babypinaatti, pilkotut parsat ja paistetut sienet ja tuikkaa paistinpannu uunin grillivastuksen alle.
  4. Paahda hetken niin että pinta ruskistuu hieman.
  5. Viimeistele vinegrettillä (öljy-etikkaseos) maustetuilla yrteillä.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry