Savusiikamunakas
Munakkaasta saa maukkaan annoksen isompaankin nälkään! Kokeile tätä herkkua vaikka päivällispöytään – ihastut taatusti.
Varaa kaikki ainekset valmiiksi kunnon tv-show’n tapaan. Jos käytössäsi on uuni ja uuninkestävä paistinpannu, viimeistele munakas uunin grillivastuksen alla italialaiseen frittata-tyyliin: se on lopputuloksen kannalta merkittävä temppu.
Ainekset
4 annosta
- 6 kananmunaa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl suolaa
- rypsiöljyä paistamiseen
- 300 g kypsää savusiikaa (tai muuta savuisaa kalaa) isoina lohkoina
- 3 kypsää perunaa pilkottuna
- 100 g babypinaattia
- puolikas puntti ryöpättyä vihreää parsaa
- kantarelleja tai osterivinokkaita paistettuna
- kourallinen yrttejä
- 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 0,5 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistus
- Sekoita munat, kuohukerma ja suola sauvasekoittimella.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää öljyä. Kaada munakasmassa pannulle.
- Riko hyytyvä munaseos muutamasta kohdasta ja lisää päälle tasaiseksi kerrokseksi savusiika, perunat, babypinaatti, pilkotut parsat ja paistetut sienet ja tuikkaa paistinpannu uunin grillivastuksen alle.
- Paahda hetken niin että pinta ruskistuu hieman.
- Viimeistele vinegrettillä (öljy-etikkaseos) maustetuilla yrteillä.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry